ما با درک و تجربه چندین ساله خود نیازهای وکلا و متخصصان را به خوبی میدانیم. پلتفرمی ایجاد کردیم تا متخصصین بتوانند تمامی نیازها و فرایندها قضائی توسط این سیستم مدیریت کنند.
آمار مشکلات حقوقی و قضائی مردم در کشور ایران قابل ملاحظه است.
باید قدمی متفاوت برداشت. چرا که درخواستهای مردم ساختار یافته و مشخص است. مرحله شروع و پایان همه چیز بعد از سالها تحقیق و بررسی و تجربه کاری شفاف شده است.
مسیرهای کاری حقوقی و قضائی را باید با در نظر گرفتن توانمندیهای جامعه حقوقی و با ارتباط موثر با دستگاه قضا به نفع مردم به نتیجه رساند.
نتیجه این امر اینگونه خواهد بود که مردم بدانند از کجا شروع کنند. چطور شروع کنند. نتیجه حاصل از این روند تا مقدار قابل توجهی قابل پیشبینی باشد و زمان و هزینههای خود را مدیریت کنند.
در زمینه مسائل حقوقی برای جلوگیری از ضررهای احتمالی مشورت با یک مشاوره حقوقی امری ضروری است. چنین فردی با تسلط به قوانین و تجربهای که دارد کمک میکند تا افراد انتخابهای درستی داشته باشند و از ورود خسارت به آنها جلوگیری میکند.
وظایف مشاور حقوقی
مشاور حقوقی وظایف مختلفی دارد.
وظیفهی اصلی او ارائه مشاوره و راهنمایی های حقوقی است.
او باید اطلاعات حقوقی مورد نیاز را در اختیار اشخاص قرار دهد، متن قراردادها را تنظیم کند و بر روند عقد آنها نظارت داشته باشد. در هر مسالهای مشاوره حقوقی موظف به جمع آوری اطلاعات دقیق درباره ی موضوع و استفاده صحیح از قوانین است. مشاوره حقوقی در امور کیفری و در امور حقوقی مربوط به روابط خصوصی اشخاص نقش مهمی ایفا میکند.
چنین فردی میتواند در امور کاری و اداری، امور مربوط به مهاجرت، امور تجاری و مسائل بین المللی و سایر امور حقوقی به اشخاص کمک کند.
امور مربوط به معاملات و قراردادها
مشاور حقوقی باید پیش نویس و متن قراردادها را تنظیم کند و بر روند عقد آن و مواد ذکر شده در آن نظارت کند. در صورت نیاز باید افراد را از شرایط و اثرات هر یک از بند های قرارداد آگاه کند تا کسی متحمل ضرر نشود. مشاوره حقوقی میتواند در معاملات ملکی، خرید و فروش، رهن، وکالت و همچنین موضوعات مربوط به امور خانواده مانند طلاق، حضانت، نفقه و مهریه به افراد کمک کند.
امور مربوط به دعاوی و امور کیفری
مشاور حقوقی میتواند لوایح مورد نیاز را تنظیم کند و به افراد در پیگیری دعاوی کمک کند و به آنها مشاوره دهد. در صورتیکه پروانه وکالت داشته باشد می تواند شخصا به طور مستقیم پرونده را در دست بگیرد. مشاور در امور کیفری مانند قتل، اختلاس، کلاهبرداری، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل و سایر موضوعات نقش مهمی ایفا می کند و بعد از مشاوره حقوقی با توجه به مشکل موکل به یک وکیل ارجاع داده میشود. به طور مثال اگر خواهان مشاوره در رابطه با مسائل و مشکلات چک هستید، وکیل چک کمک به حل این مسئله خواهد کرد، اگر به دام کلاهبردان افتاده اید، وکیل کلاهبرداری و …
مهارت های یک مشاوره حقوقی خوب
یک مشاوره حقوقی خوب، فرد با تجربه ای است که نسبت به مسائل حقوقی و قوانین اشراف کامل دارد.
چنین شخصی باید صادق، امانت دار و متعهد باشد و در زمان مناسب تصمیم صحیحی اتخاذ کند.
مشاوره حقوقی باید نسبت به امور حقوقی آگاه باشد و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را داشته باشد.
وکالت چه تفاوتی با مشاوره حقوقی آنلاین دارد؟
وکیل شخصی است که روند رسیدگی به پرونده حقوقی شما را در محاکم قضایی و اداری پیگیری میکند و مدافع حقوق شما در مراجع قضایی است اما مشاور حقوقی شخص یا سازمانی است که با بررسی وضعیت و شرایط پرونده و موقعیت شما و با در نظر گرفتن قوانین و آیین دادرسی کشور، به شما توصیههای حقوقی و
مشاور حقوقی خانواده کسی است که از قواعد حقوقی حاکم بر امور خانواده آگاه است و میتواند مسائل حقوقی مرتبط با دعاوی خانوادگی را به خوبی بررسی کند و اشخاص را راهنمای کند. چنین شخصی علاوه بر دانش در زمینه قوانین و حقوق خانواده باید تجربه کافی داشته باشد و نسبت به رویه ی قضایی دادگاه های خانواده آگاه باشد.
مهم ترین مسائل این حوزه مربوط به نفقه، مهریه، حضانت فرزندان، طلاق، شرایط ازدواج و موانع آن و حقوق و تکالیف زن و شوهر است.
هر شخصی در هر جایگاهی برای پیشگیری از مشکلات آینده و یا رهایی از یک شرایط دشوار خانوادگی به شخصی نیاز دارد که با بینش و علم خود به او کمک کند و با راهنمایی دقیق مسیر درست را پیش رویش قرار دهد.
مشاوره حقوقی خانواده می تواند این کار را به خوبی انجام دهد. چنین فردی می تواند به تنظیم صحیح شروط ازدواج و یا حل دعاوی خانوادگی کمک کند.
مشاور حقوقی طلاق
یکی از مهمترین مباحث حقوق خانواده، موضوع طلاق است.
مرد میتواند زن خود را طلاق دهد و زن در صورت وجود برخی شرایط میتواند خود را مطلقه کند.
حتی ممکن است در برخی موارد زن و شوهر به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. موضوع طلاق مباحث جانبی زیادی دارد. مساله نفقه، مهریه و حضانت فرزندان از مهم ترین مسائلی هستند که در زمان طلاق باید در موردشان تصمیم گیری شود.
به دلیل اهمیت بنیان خانواده قانونگذار قواعد دقیقی در حوزه حقوق خانواده مقرر کرده است. در همین راستا در زمان طلاق و جدایی زوجین، مشورت با یک مشاوره حقوقی آگاه و با تجربه بسیار ضروری است. مشاور به شما در تنظیم درخواست طلاق کمک میکند و در سایر امور مانند حق ولایت فرزندان، شرایط توافق طرفین برای طلاق و مدارک مورد نیاز برای این کار شما را راهنمایی می کند.
طلاق ممکن است رجعی، بائن و یا توافقی باشد. هرکدام از این موارد قواعد و احکام خاص خودشان را دارد.
در نتیجه حضور یک مشاور در کنار شما به تسریع روند طلاق و احقاق حقوق طرفین کمک میکند.
وظیفه مشاوره حقوقی طلاق، جمع آوری اطلاعات، مدارک و ادله، تنظیم دادخواست و راهنمایی افراد است.
مشاور امور ملکی
کسی که صاحب مالی باشد مالک و آن مال، ملک او است.
در خصوص اموال و مالکیت نسبت به آن ها قوانین و مقررات به خصوصی وجود دارد که به حفظ نظم عمومی در این زمینه کمک میکند. مشاور امور ملکی کسی است که با تسلطی که به قوانین دارد، برای حل پروندههای حقوقی و مشکلات ملکی به اشخاص مشاوره میدهد.
در هنگام خرید و فروش ملک و یا شراکت در یک ملک، باید از یک مشاور راهنمایی گرفت.
ممکن است پس از عقد یک قرارداد مشکلاتی ایجاد شود.
درچنین شرایطی یک مشاوره حقوقی به شناسایی مالک، جمع آوری مدارک و اسناد، ارائه راهنمایی به افراد، تشخیص منقول یا غیر منقول بودن مال، تنظیم دادخواست و تسریع روند حل اختلاف کمک میکند.
مشاوره حقوقی امور قراردادها
برای انعقاد قراردادهای عمومی، خصوصی و بین المللی، فسخ یا ابطال قرارداد و تفسیر قرارداد باید با مشاور امور قراردادها مشورت کرد.
مشاور به تنظیم متن قرارداد کمک میکند. عنوان قرارداد هم مساله مهمی است که با توجه به موضوع و هدف قرارداد تعیین میشود. در متن قرارداد باید مشخصات طرفین قرارداد، مبلغ قرارداد و شروط ضمن عقد به طور دقیق قید شود. کلمات استفاده شده در یک قرارداد باید در معنای حقوقی خود به کار روند و بدون ابهام باشند. در غیر اینصورت امکان سواستفاده برای افراد فراهم میشود.
همچنین مواعد و تاریخهای تعیین شده در یک قرارداد باید دقیق باشد تا در هنگام تفسیر قرارداد ابهامی وجود نداشته باشد. تنظیم یک قرارداد دقیق که حقوق طرفین را پایمال نکند مشروط به مشورت با یک مشاور آگاه و با تجربه است.
در هر حال موسسه، همواره مشاوره را گام اول اعتماد میداند و تلاش کرده رضایت جلب شده از همان گام اول در بقیه مراحل رسیدگی جریان داشته باشد و با تکیه بر این اصل شاهد افزایش سطح رضایت مندی مراجعه کنندگان هستیم.
نکته مهم دیگری که ذکر آن خالی از لطف نیست رازداری و حفظ اسرار مراجعهکنندگان است موضوعی که است همواره در اولویت ما بوده است.
چرا باید قبل از هر اقدام حقوقی از وکیل دادگستری مشاوره بگیریم؟
همانطور که در عناوین بالا بیان شد، موضوعات حقوقی پیچیدگیهای فراوانی دارند و صرف اینکه شما ذیحق باشید برای قاضی کافی نیست. روایت مشهوری وجود دارد که بیان میکند قاضی فرد نابینایی است که اصحاب دعوا (خواهان و خوانده یا وکلای آنان) باید او را در یافتن حقیقت کمک کنند! پس همیشه به یاد داشته باشید مشاوره حقوقی برای هدایت یک نابینا ضروری است!
موضوع مهم دیگری که مشاوره قبل از هر اقدام حقوقی را ضروری میکند، مخارج سنگین رسیدگی قضایی و طولانی شدن پروسه رسیدگی است. به زبان ساده، عقلانیست با هزینه ای بسیار اندک از اطلاعات یک مشاور حقوقی استفاده شود تا ضمن دریافت راهکار حقوقی، به این موضوع مهم که آیا در طرح دعوا امکان پیروزی وجود دارد؟ نیز دست یابیم.
ضروری است یادآور شویم که روال رسیدگی به سبب انباشت پروانههای حقوقی و کیفری زمانبر است و اگر به هر دلیلی امکان حصول نتیجه دلخواه وجود نداشته باشد، حداقل از فوت زمان جلوگیری کرده ایم.
گرچه مشاوره حقوقی در خلال رسیدگی هم امکان پذیر است اما مشورت با وکیل اگر قبل از اقدام قضایی صورت پذیرد، مشاوره حقوقی پیشگیرانه نامیده میشود که نوید پیشگیری از فوت وقت و پیشگیری از مخارج غیر ضروری را خواهد داد.
در هر حال این نکته را در نظر داشته باشید که ادله اثبات دعوا، محصور در چند دلیل هستند و مابقی ادله و دلایل، فاقد وجاهت قانونی یا در نهایت به عنوان امارات (دلیلی که در ادله اثبات دعوا قید نشده اما میتواند ارزش حقوقی برای قاضی داشته باشد) ممکن است به کار برده شوند.
آیا با مشاوره حقوقی میتوان حق خودتان را بگیرید؟
مشاوره حقوقی برای احقاق حق لازم است، اما کافی نیست! زیرا مرجع قضایی و در راس آن قاضی پرونده است که رای قطعی را صادر می کند ولی به عنوان قدم اول مشاوره حقوقی فوری و پرسیدن سوال حقوقی آن، کمک شایانی در بهبود روند رسیدگی خواهد داشت.
قدم بعدی، نگارش یک دادخواست کامل و جامع است که در آن، دلایل و مستندات به شکلی واضح و خالی از ابهام منعکس شود. شیوه نگارش دادخواست نیز از جمله خدمات حقوقی است که در وکیل تلفنی ارائه میشود.
آیا با مشاوره حقوقی می توانید ادعای خود را اثبات کنید؟
مفاهیم و تعاریف در حقوق مدنی با عبارات و اصطلاحات عرفی تفاوت دارد. به عنوان مثال اثبات یک ادعا به هر طریق ممکن نیست و تنها به واسطه ادله اثبات دعوا می توان یک ادعا را در محکمه اثبات نمود.
ادله اثبات دعوا، ابزار حقوقی حقوقدانان است و این موضوع در مشاوره حقوقی کاملاً مشهود است. اما یک سوال مطرح می شود که آیا صرف اشراف کامل به ادله اثبات دعوا و توانایی استفاده از آن، می شود یک ادعا را اثبات کرد یا خیر؟
در جلسه مشاوره حقوقی که گاهاً غیر حضوری نیز هست، ابتدا از مراجعه کننده خواسته حقوقی اش را جویا می شوند؛ خواسته ممکن است از لحاظ حقوقی قابل پیگیری نباشد ولو تمام ادله به نفع مراجعه کننده بوده باشد.
بعنوان مثال موجر ادعا میکند مبلغ اجاره چند ماه از سوی مستاجر پرداخت نشده و تمام مستندات نیز به نفع وی میباشد اما وکیل متوجه میشود که ملک برای استفاده غیر مشروعی اجاره داده شده است. لذا با وجود تمام مستندات و اشراف کامل وکیل، عملاً احقاق حق منتفی خواهد شد.
در هر حال در جلسه مشاوره حقوقی، در خواهید یافت صرف یک ادعا با وجود همه مستندات، ممکن است به احقاق حق منتج نگردد. اما اگر دلایل و مدارک موجود باشند و مانع شرعی نیز وجود نداشته باشد، بی شک می توان به احقاق حق یا جبران خسارت امیدوار بود.
آیا با مشاوره حقوقی می توانید در دادگاه کیفری از اتهامی تبرئه شوید؟
برائت از یک اتهام، پروسه پیچیدهای قضایی است که دو قسمت دارد:
یک قسمت آن مستقیماً با متهم، رفتار او و تلاش وکیلش ارتباط مستقیم دارد
ولی قسمت دیگر آن کاملا به نظر قاضی بستگی دارد، زیرا این قاضی است که تفکرش در برگه رای و حکم منعکس خواهد شد.
اما مشاوره حقوقی چقدر می تواند در به ثمر رسیدن یک نتیجه ایده آل، راهگشا باشد؟ برای پاسخ لازم است دو نکته مدنظر قرار گیرد؛ ابتدا رعایت صداقت متهم با وکیل یا مشاور ضروری است. زیرا مشاور یا وکیل شما مادامی که از تمام جزئیات و حقایق اطلاع نداشته باشد، نمی تواند آن چنان که باید از حق شما دفاع کند.
مورد دوم، دلایل و مستندات برای تبرئه می باشد. به بیان دیگر در مشاوره حقوقی از مراجعه کننده، دلایل و شواهد و قرائن که به برائت متهم کمک میکند درخواست می شود. دلایل ارائه شده ممکن است از موجبات تخفیف، تعلیق یا تعویق مجازات باشد.
به عنوان مثال؛ ممکن است متهم با این تفکر که اسلحه خالی بوده به دیگری شلیک کرده است به جرم قتل عمد دستگیر شود اما با احراز منتفی شدن قصد او، اتهام قتل عمد متنفی و در نهایت به شبه عمد یا خطای محض محکوم شود.
در هر حال این نکته بایستی مدنظر قرار گیرد که مشاوره حقوقی برای تبرئه ضروری است، اما کفایت نمی کند و وجود برخی مستندات و شرایط الزامی خواهد بود.
تاثیر مشاوره حقوقی در تسریع روند پرونده
اگر تاکنون به مراجع قضایی مراجعه کردهاید و به پروسه رسیدگی به یک پرونده دقت کرده باشید، خواهید دید برای اینکه یک پرونده روی میز قاضی قرار گیرد، یک روال و پروسه را از لحظه نگارش دادخواست تا ثبت در دفتر دادگاه طی میکند.
در مشاوره حقوقی قبل از طرح دعوا، موضوعاتی بیان میشود که اطلاع از آنها و رعایت یکایک موضوعات مذکور، سبب میشود خللی در پروسه مذکور پیش نیاید. به عنوان مثال چنانچه ابهامی در نگارش دادخواست وجود داشته باشد، ممکن است از سوی دفتر دادگاه پذیرفته نشود و برای اصلاح مندرجات آن به خواهان عودت داده شود.
بنابراین اگر به هر دلیلی اصول قانونی در نگارش دادخواست رعایت نگردد، بیشک وقفهای در روند رسیدگی بروز خواهد کرد. پس ضروری است قبل از رسیدگی، برای رزرو یک جلسه مشاوره حقوقی مبادرت نمایید.
تاثیر مشاوره حقوقی قبل از نگارش قرارداد
یک ضرب المثل مشهور می گوید پیش بینی بهتر از درمان است، اما گاهی با وجود این که تمام موضوعات و مسائل رعایت می شوند، ولی به واسطه یک حادثه یا اتفاقی غیر قابل پیش بینی خساراتی بروز پیدا خواهد کرد.
مشاوره حقوقی قبل از نگارش یک قرارداد به افراد و طرفین قرارداد کمک می کند حوادث مرتبط با مفاد قرارداد که ممکن است در آینده باعث بروز خسارات احتمالی گردد، پیش بینی شود و راه حل های جبران خسارت که متناسب با شرایط طرفین و البته رضایت آنهاست، در متن قرارداد منعکس گردد.
علیایحال تاثیرات مثبت و مزایای بی نظیر مشاورهحقوقی قبل از نگارش قرارداد را نمی توان کتمان کرد و نادیده گرفت و با اتکا بر مفاد جلسات مشاوره، می توان به نتیجه بخش بودن رسیدگی امیدوار بود.
نگارش قرارداد با حضور مشاور و انعکاس دغدغه های او، نتیجه ای جز رضایت نهایی متعاملین نخواهد داشت
چگونه یک مشاور حقوقی خوب برای شرکتمون انتخاب کنیم؟
موضوع شرکتها یک موضوع تجاری است و قوانین ناظر بر آنها نیز در قانون تجارت منعکس شدهاند اما سوال اینجاست که آیا تمام وکلا و مشاورین از لحاظ اطلاعات تجاری ایده آل هستند یا تنها یک عده می توانند معنای تمام و کمال از یک مشاوره حقوقی خوب باشند؟!
برای پاسخ به سوال ضروری است یک سوال دیگر عنوان کنیم تا با پاسخ به این سوال بتوانیم به جواب ایده آل برسیم؛ چرا مباحث حقوقی شرکت برای شرکا و هیئت مدیره مهم است؟ پاسخ، لزوم افزایش منفعت و کاهش ریسک و خطرات است لذا رزرو مشاوره حقوقی برای رتق و فتق امور شرکت، که مستلزم حضور و انتخاب یک مشاور حقوقی خوب و توانا است، ضروری به نظر میرسد.
آیا برای یک دعوا دو مشاور حقوقی داشته باشیم خوب است؟
تمام وکلا و مشاوران منابع مشخص حقوقی را مطالعه کرده اند و قانون نیز چیزی بیش از مواد قانونی مندرج در کتاب قوانین نبوده و نیست! ملاک رسیدگی به دعاوی و همچنین چارچوب تعیین مجازات نیز صرفاً مواد قانونی خواهد بود.
در مشاوره حقوقی از میان هزاران ماده قانونی، تنها به ذکر موادی که مرتبط با دعوای مطرح شده است پرداخته خواهد شد تا مراجعه کننده با اطلاع یافتن از حقوق خود، تصمیم نهایی را در خصوص طرح شکایت یا صرف نظر کردن از آن اتخاذ کند.
اما این تمام ماجرا نیست یک جمله معروف می گوید همه چیز را همگان دانند! به بیان دیگر، گرچه تمام قوانین و مواد یکی هستند اما خلاقیت هر شخص مستقل از تجربه او، میزان مطالعه روزانه اش و... میباشد و خلاقیت در مشاوره حقوقی موضوع مهمی قلمداد میشود که کمتر کسی به آن توجه میکند. بنابراین اگر از لحاظ مالی مانعی وجود ندارد میتوانید از وجود دو مغز حقوقی و خلاقیت مجزای ایشان در به ثمر رسیدن تلاشتان بهره برید.
نظارت مستمر بر مشاوران، افزایش سطح رضایت مندی را در پی خواهد داشت
در یک تقسیم بندی کلی می توان انواع مشاوره را در پنج بخش عنوان کرد که عبارتند از:
قبل از طرح دعوا.
بعد از طرح دعوا تا قبل از صدور رای.
از صدور رای تا قطعیت رای.
بعد از قطعیت تا اجرا رای.
مشاوره حقوقی در خلال اجرای رای.