شرکت دانش بنیان این ویژگی را دارد که کالا تولید نمی کند بلکه با وجود عده ای تحصیل کرده و متخصص در حیطه مزبور اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات محصول اصلی شرکت به حساب می آید.
حفظ طرح های تولیدی و مالکیت معنوی محصولات از موارد اساسی این شرکت به حساب می آید زیرا اصولا دارایی این شرکت ها قابل لمس نمی باشد.
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان
یکی از شرط های اصلی در شناختن و ثبت این شرکت ها این است که از بین اعضای هیئت مدیره آن حداقل یکی از آن ها دارای مدرک دکتری باشد و همچنین یکی دیگر از شرایط این است که شرکت دانش بنیان باید اختراعی داشته باشد که قبلا مورد تایید و ثبت مراکز رشد یا بنیاد نخبگان قرار گرفته باشد.
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
اگر شرکت دانش بنیان به ثبت برسد مزایایی را به دنبال خواهد داشت که یکی از آنها دارا شدن امتیازات دولتی خاص به مدت ۲۰ سال می باشد از جمله معافیت از مالیات، عوارض مالیاتی گمرکی و سود بازرگانی.
همچنین این شرکت ها می توانند در صورتی که کار با ارزشی داشته باشند برای ارتقا طرح شرکت خود از تسهیلات قرض الحسنه تا حدود صد میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد دریافت کنند.
1- مراحل ثبت نام شرکتها برای دانش بنیان شدن چیست؟ پاسخ: در ابتدا شرکت می بایست به سایت www.daneshbonyan.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه آئیننامهها و قوانین و در صورت دارا بودن شرایط مندرج در آئین نامه در قسمت «مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و نظارت بر اجراء»، در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان (http://www.reg.daneshbonyan.ir) ثبت نام نمایند.
2- براي تاسيس يک شرکت یا موسسه دانش بنيان، چه باید کرد؟ پاسخ: شرکتها و موسسات باید بصورت عادي در اداره کل ثبت شرکتهاي سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند و در هنگام ثبت، هيچ تفاوتي بين شرکتها وجود ندارد. شرکتهاي متقاضي پس از توليد کالاها و خدمات دانشبنيان يا ارايه نمونه آزمایشگاهی (براي شرکتهاي نوپا)، بر مبناي آييننامه مصوب کارگروه، ارزيابي شده و براي يک مدت محدود ميتوانند از تسهيلات و مزاياي قانون استفاده کنند و براي تمديد زمان استفاده از مزاياي قانون، بايد دوباره ارزيابي شوند.
3- آیا میتوان از ابتدا شرکت را به عنوان شرکت و یا موسسه دانشبنیان در اداره کل ثبت شرکتها سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت نمود؟ پاسخ: خیر، ثبت شرکتها و موسسات دانشبنیان همانند دیگر شرکتها و موسسات خواهد بود و شرکت متقاضی پس از ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها، وارد فرآیند ارزیابی شرکتها میشود.
4- شركت دانشبنيان به چه شركتي گفته ميشود؟ پاسخ: شركت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است كه به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و كاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید كالاها و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معیارهای مورد نظر این آئیننامه، به تأیید كارگروه میرسد.
5- آیا ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه امکانپذیر است؟ پاسخ: خیر، لازم است فرد ابتدا به صورت حقوقی شرکت یا موسسهای را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برساند و بعد از اخذ شناسه ملی شرکت نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکتهای دانشبنیان جهت ارزیابی اقدام نماید.
6- شناسه ملي اشخاص حقوقي را چگونه ميتوان پيدا نمود؟ پاسخ: متقاضيان ميتوانند به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور با آدرس (https://ilenc.ssaa.ir) مراجعه نمايند و با جستجوي اسم شركت يا موسسه، شناسه ملي اشخاص حقوقي را دريافت و در سامانه وارد نماييد.
7- آیا یک تیم شامل چند نفر از افراد متخصص (هسته فناور یا واحد فناور) که در یک مرکز رشد مستقر است، مشمول استفاده از مزایای قانون میشود؟ پاسخ: قانون مختص به حمایت از شرکتهای ثبت شده رسمی است و هسته فناور یا واحد فناور، پس از ثبت رسمی حقوقی میتواند بلافاصله تقاضا داده و ارزیابی شود. لذا قبل از ثبت رسمی شرکت، امکان ارایه تقاضا و استفاده از حمایتهای قانون وجود ندارد.
8- شرکت چه کسی را به عنوان رابط در سامانه ثبت کند؟ پاسخ: رابط شرکت شخصی است که برقراری ارتباط از جانب دبیرخانه کارگروه با ایشان به راحتی امکانپذیر باشد و از کلیه اطلاعات و فرآیندهای شرکت مطلع باشد.
9- آیا شرکتی که قسمتی از سهام آن متعلق به شخص حقیقی با تابعیت غیرایرانی باشد میتواند از حمایتهای قانونی مربوط به شرکتهای دانشبنیان استفاده نماید؟ پاسخ:بله، این شرکتها هیچ ممانعتی برای ثبت نام و استفاده از حمایتها و تسهیلات قانونی شرکتهای دانشبنیان ندارند.
10-اگر شرکت اقدام به ثبت نام اولیه نموده باشد، اما پیامک فعالسازی به رابط و یا مدیرعامل ارسال نگردد، چه اقدامی باید صورت پذیرد؟ پاسخ: اگر رابط شرکت اقدام به ثبت نام اولیه نمود و پیامک فعالسازی برای وی ارسال نگردید، لازم است که بر روی «کد جدید» کلیک نموده و در صورتی که مشکل همچنان پابرجا بود با مرکز مشاوره دانش بنیان «02183534» تماس حاصل نماید.
11- آیا دانشگاهها امکان مشارکت در تأسیس و اداره شرکتهای دانش بنیان را دارند؟ پاسخ: بر اساس ماده 43 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 4/12/93، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (دولتی و غیردولتی) مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتهای دانشبنیان که حداکثر چهل و نه درصد (49%) سهام آن متعلق به دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیأتعلمی و دانشجویان و سایر سهامداران بخش خصوصی است، نتایج تحقیقات اعضای هیأتعلمی و دانشجویان خود را تجاریسازی نمایند.
12- آیا شرکتها و موسساتي كه حداقل (40) درصد مالکیت مستقیم یا غیر مستقیم سهام و کرسی مدیریتی (سهم در هیات مدیره) آنها متعلق است به اشخاص حقوقی که مدیر آنها بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی مجموعههای حاکمیتی و دولتی تعیین شود، حق استفاده از حمايتهاي قانون دانشبنيان را دارند؟ پاسخ: با عنایت به رویکرد کلی قانون مبنی بر حمایت از شرکتهای خصوصی و تعاونی و با توجه به مفاد ماده (3) قانون اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی (مصوب سال 1393)؛ شرکتها و موسساتي كه حداقل (40) درصد مالکیت مستقیم یا غیر مستقیم سهام و کرسی مدیریتی (سهم در هیات مدیره) آنها متعلق است به اشخاص حقوقی که مدیر آنها بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی مجموعههای حاکمیتی و دولتی تعیین شود، در صورت احراز همه معیارهای آئیننامه، معافیت مالیاتی تعلق نخواهد گرفت و بصورت شرکتهای «تولیدی نوع 2» یا «نوپا نوع 2» تایید میشوند.
13- آيا شركتهاي دولتي يا متعلق به بخش عمومي هم حق استفاده از حمايتهاي قانون دانش بنيان را دارند؟ پاسخ: شرکتهای دولتی، مؤسسات ونهادهای عمومی غیر دولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که بیش از پنجاه درصد (50%) از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد، مشمول حمایتهای این قانون نیستند. 14- فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی چیست؟ پاسخ: 1–شهرداریها و شرکتهای تابعه آنان مادام که بیش از 50 درصد سهام و سرمایه آنان متعلق به شهرداریها باشد 2- بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی 3- هلالاحمر4- کمیته امداد امام 5- بنیاد شهید انقلاب اسلامی6- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی7- کمیته ملی المپیک ایران 8- بنیاد 15 خرداد9- سازمان تبلیغات اسلامی 10- سازمان تأمین اجتماعی 11–فدراسیونهای ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران 12- مؤسسههای جهاد نصر، جهاد استقلال و جهاد توسعه زیر نظر جهاد سازندگی 13- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی 14-کتابخانه حضرت آیتالله مرعشی نجفی (قم) 15- هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران 16- جهاد دانشگاهی17- بنیاد امور بیماریهای خاص 18- سازمان دانشآموزی 19- صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر20- صندوق تأمین خسارتهای بدنی 21- صندوق نوآوری و شکوفایی 22- صندوق کارآفرینی امید.
15- آيا انجام فرايند ارزيابي و تأييد صلاحيت شركتها، مستلزم پرداخت هزينه است؟ پاسخ:خیر، با توجه به لزوم حمایت از شرکتهای دانشبنیان، همه هزینههای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین میشود و شرکتهای متقاضی هیچ هزینهای را به کارگزاران ارزیابی پرداخت نمیکنند.
16- اگر عنوان دانشبنيان در نام ثبتي يا اساسنامه شركت وجود داشت، آيا شركت دانشبنيان محسوب ميشود و ميتواند از حمايتهاي مندرج در قانون استفاده كند؟ پاسخ: خير. لازم است همه شركتهاي متقاضي حمايتها، اطلاعات خود را در اين سامانه وارد كرده و بر اساس اين فرايندها ارزيابي شوند و شرکتهایی هم که در نام ثبتی یا اساسنامه خود، عنوان دانشبنیان دارند، باید مشابه سایر شرکتها بر اساس آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان ارزیابی شوند.
17- آیا شرکتهایی که عضو مراکز رشد و یا پارکهای فناوری هستند جزو شرکتهای دانشبنیان مشمول مزایای ماده (3) قانون هستند؟ پاسخ: شرکتهای مستقر در پارکهای فناوری و یا مراکز رشد بایستی همانند دیگر شرکتها در سامانه ثبت نام نموده و مراحل ارزیابی را طی نمایند.
18- آیا واحدهای تحقیق و توسعه فعال در یک شرکت خصوصی می توانند در قالب یک شرکت دانشبنیان مستقل شود؟ پاسخ: شرکتهای بزرگی که معیارهای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و یا شرکتهای دانشبنیان دارای فعالیت صنعتی را ندارند میتوانند با تبدیل واحد تحقیق و توسعه خود به یک شرکت مستقل در صورتی که در راستای فهرست کالاهای دانش بنیان اعلام شده توسط کارگروه فعالیت کنند به صورت مجزا در سامانه ثبت نام نموده و فرآیند ارزیابی همانند دیگر شرکتها برای آنها نیز صورت پذیرد.
19- در صورتی که محصول شرکت که در فهرست کالا/خدمات دانش بنیان مصوب قرار دارد در حد طرح و مستندات باشد میتواند در سامانه ثبت درخواست نماید؟ پاسخ: خیر، شرکتهای نوپا باید کالاها و خدمات دانشبنیان را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با هدف تولید و فروش) ساخته و ارائه نمایند.
20- در صورتی که شرکت متقاضی تغییر نام داده باشد، به هنگام ثبت نام در سامانه دانشبنیان چه اقدامی را باید انجام دهد؟ پاسخ: در صورتی که بعد از وارد شدن به فرآیند ثبت نام، نام شرکت تغییر کند و دارای آگهی در روزنامه رسمی باشد، طی تماس با مرکز مشاوره دانش بنیان (02183534) تغییر نام صورت میگیرد.
21- آیا شرکتهای متقاضی در هنگام ثبت نام باید در پارک علم و فناوری مستقر باشند؟ پاسخ: خیر- شرکتها در هنگام ثبت نام الزاماً نباید در پارک علم و فناوری مستقر باشند
# گروه وکلای حقوق بشر # hr-l.ir # وکیل برجسته، وکیل درجه یک # وکیل تاپ، وکیل موفق # مشاورحقوقی برجسته # وکیل، مدافع، دادخواه، دادگستر، وکیل مدافع # تهران وکیل، وکیل کرج، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل خوب، بهترین وکیل # وکیل کیفری، مشاوره حقوقی تخصصی و حرفه ای، وکیل حقوقی، وکیل خانواده # یک وکیل خوب و با تجربه # وکیل مهریه طلاق خانواده کیفری حقوقی ملکی # وکیل پایه یک دادگستری با تجربه # پیگیری کلیه دعاوی حقوقی و کیفری توسط بهترین وکلای پایه یک دادگستری #مشاوره حقوقی 24 ساعته · وکیل متخصص امور کیفری · مشاوره با وکیل خانواده # دریافت آسان ترین و فوری ترین مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان 24 ساعته با وکیل پایه یک دادگستری، با امکان دریافت ارزان ترین مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی # قبول وکالت و مشاوره حقوقی به صورت حضوری و تلفنی در زمینه های مختلف حقوقی ، کیفری ، خانواده ، املاک و امور حسبی # گروه وکلای حرفه ای وکلای حقوق بشر با مجوز رسمی کانون وکلای دادگستری مرکز # وکیل سایبری ایران، وکیل دادسرای جرایم رایانه ای پلیس فتا، وکیل فضای مجازی اینستاگرام تلگرام واتساپ، وکیل جرایم اینترنتی، وکیل کسب و کار |