محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

جرم زنا چیست و چه مجازاتی دارد؟

جرم زنا چیست و چه مجازاتی دارد؟

در بخش حدود قانون مجازات و در ماده 221 این قانون به تعریف جرم زنا پرداخته شده است. این ماده بیان می دارد که زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد. جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل یا دبر زن محقق می شود.
برای تحقق زنا عدم رابطه زوجیت چه به صورت موقت و چه به صورت دائم  و همچنین عدم وطی به شبه شرط است. اثبات زنا و در نهایت اعمال مجازات صرفا در شرایط خاص و با ادله قانونی خاص امکان پذیر است و در صورت احراز این جرم در شرایطی، مجازات بسیار سنگینی در انتظار مرتکبین است.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • وطی به شبهه چیست؟
  • مجازات عمل زنا چیست؟
  • اقسام جرم زنا
  • شرایط احصان چیست؟
  • جرم زنا چطور اثبات می شود؟

    

    تماس تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ

                                                  جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                                     با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

وطی به شبهه چیست؟

مقصود از وطی به شبهه این است که کسی با دیگری به تصور اینکه بر وی حلال است نزدیکی کند ولی آن شخص بر وی حلال نباشد  مثلا آقای الف با خانم ب به تصور اینکه همسر هم هستند نزدیکی کند، ولی مشخص شود الف و ب همسر نبوده اند. در این موارد زنا محقق نمی شود.

    با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

مجازات عمل زنا چیست؟

 برای وقوع و اثبات جرم زنا باید شرایط قانونی خاصی از جمله عدم رابطه زوجیت، عدم وطی به شبهه، دخول به اندازه ختنه گاه و عدم وجود موانع مسئولیت کیفری مانند اجبار، جنون، عدم بلوغ و غیره  فراهم باشد. در صورت اثبات جرم با توجه به شرایط زانی( مرد زناکار) و زانیه( زن زناکار) مجازات متفاوتی اعمال خواهد شد. اعدام، سنگسار، شلاق، تبعید، تراشیدن سر از جمله مجازات های مرتکبین زنا است.

اقسام جرم زنا

جرم زنا با توجه به شرایط طرفین به انواع مختلفی تقسیم می شود:
زنای با محارم نسبی که در این صورت مجازات زانی اعدام و مجازات زانیه نیز اعدام است مگر اینکه  زانی نابالغ و زانیه بالغ باشد که مجازات زانیه 100 ضربه شلاق است. زنای با زن پدر نیز موجب اعدام زانی و مجازات زانیه تابع قواعد عمومی زنا است. مثلا اگر مرتکب محصنه باشد رجم و اگر محصنه نباشد، شلاق است.
زنای به عنف و اکراه  در این حالت مجازات زانی اعدام و زانیه به دلیل مکره بودن مجازات نمی شود. در موارد زنای به عنف و در حکم آن در صورتی که زن باکره باشد مرتکب علاوه بر مجازات به پرداخت ارش البکاره و مهر المثل نیز محکوم می شود. و در صورتی که باکره نباشد فقط به مجازات و پرداخت مهر المثل محکوم می شود.
زنای محصنه به زنایی که بین زن و مردی واقع شود که یکی از طرفین متاهل باشد زنای محصنه می گویند که در این حالت مرد مطلقا به رجم و زن نیز به رجم محکوم می شود مگر اینکه مرد نابالغ باشد که در این صورت زن به صد ضربه محکوم می شود.
زنای غیر محصنه به زنایی که بین  زن و مردی واقع شود که مجرد هستند یا شرایط احصان مطابق ماده 226 قانون مجازات را نداشته باشد زنای محصنه می گویند. در زنای غیر محصن هر یک از طرفین به صد ضربه شلاق محکوم می شود. 

شرایط احصان چیست؟

مطابق ماده 226 قانون مدنی شرایط احصان در مرد و زن را شرح داده است.
احصان مرد عبارت است از آن  که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قبل با وی در حال بلوغ جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قبل را با وی داشته باشد.
احصان زن عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده با او از طریق قبل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قبل با شوهر داشته باشد.
ازدواج دائم
امکان جماع از طریق قبل
بالغ بودن همسر
عاقل و بالغ بودن خود شخص
از موارد احصان زن و مرد در قانون مجازات اسلامی می باشد.
اموری از قبیل مسافرت، حبس، عادت ماهانه، نفاس و بیماری مانع از مقاربت یا بیماری که موجب خطر برای طرف مقابل می گردد مانند ایدز یا سفلیس زوجین را از احصان خارج می کند. 

جرم زنا چطور ثابت می شود؟

برای اثبات جرایم باید از ادله اثبات امور کیفری استفاده کنیم. اقرار مرتکب، شهادت شهود، علم قاضی از مواردی هستند که در اثبات جرم زنا به کار می روند. برای اعتراف و اقرار مرتکب در خصوص زنا ایشان باید چهار بار به وقوع زنا اقرار نماید. در صورتی که کمتر از چهار بار اقرار کند به 31 تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود
در خصوص شهادت شهود نیز باید 4 مرد عادل که شرایط ادای شهادت را دارند یا دو مرد و چهار زن وقوع زنا بین این دو نفر را شهادت دهند. در خصوص شهادت باید توجه کنیم که شهود باید در محل حاضر بوده و شخصا عمل زنا را دیده باشند.
در خصوص شهادت بر زنا یا لواط، شاهد باید حضوری عملی را که زنا یا لواط با آن محقق می‌شود دیده باشد و هرگاه شهادت مستند به مشاهده نباشد و همچنین در صورتی که شهود به عدد لازم نرسند شهادت در خصوص زنا یا لواط، قذف محسوب می‌شود و موجب حد است. حد قذف 80 ضربه شلاق است.
و در نهایت علم قاضی به عنوان برترین ادله در اثبات جرم زنا موثر است. در صورتی که قاضی از روی عکس، فیلم، شواهد پرونده، معاینات و آزمایش های پزشکی به یقین برسد که جرم محقق شده، زنا اثبات خواهد شد.
 مشاوره حقوقی با وکیل در جرم  زنا
چنانچه در مقام متهم پرونده زنا هستید به دلیل مجازات سنگین و هم چنین شرایط سخت اثبات این جرم، توصیه می کنیم حتما از یک وکیل  پایه یک دادگستری استفاده بکنید. گروه وکلای حقوق بشر با بهره مندی از معروفترین وکیل دادگستری در هر مرحله از این پرونده در کنار شما خواهند بود.لذا شما عزیزان می توانید سوالات و مشکلات خود را با وکیل خوب در میان بگذارید. چنانچه  با وجود رابطه زناشویی، مرتکب جرم زنا شدید، می توانید از  وکیل خانواده، طلاق، مهریه و نفقه گروه وکلای حقوق بشر استفاده کنید. 
در صورت که  در مباحث حقوقی، ملکی و تجاری به وکیل نیاز دارید. برای رزرو وقت مشاوره با وکیل  ثبتی، اداری، تجاری با دفتر این مجموعه تماس بگیرید.
در صورت تماس با شعب و دفاتر این مجموعه، کارشناسان حقوقی در کمتر از ده دقیقه پاسخگوی شما خواهند بود. 

    با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                      جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                                     با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09