محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

چگونگی ازدواج دختر بدون اذن پدر

چگونگی ازدواج دختر بدون اذن پدر

قانون گذار در قانون مدنی برای جلوگیری از آسیب های ازدواج نادرست دختران، شرایط ویژه ای برای آنها در نظر گرفته است. یکی از این شرایط اجازه پدر برای ازدواج دختر باکره است. در صورتی که دختر باکره قصد ازدواج داشته باشد، باید اجازه پدر یا جد پدری را اخذ نماید. چنانچه برای ازدواج اجازه یکی از این دو نفر وجود نداشته باشد، ازدوا باطل است. البته در شرایطی دختر باکره  در صورت مخالفت پدر و عدم اجازه او می تواند به حکم دادگاه ازدواج نماید.
به دلیل اهمیت این مسئله در قانون و در فرهنگ جامعه ما در نظر داریم که با ارائه این مقاله، به اصول و قوانین این موضوع بپردازیم.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • آیا ازدواج بدون اجازه پدر امکان پذیر است؟
  • شرایط ازدواج بدون اجازه پدر
  • نحوه ازدواج بدون اجازه پدر
  • آیا ازدواج بدون اجازه پدر جرم است؟

     با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید.

                                                                        با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

یا ازدواج بدون اجازه پدر امکان پذیر است؟

یکی از سوالات اساسی دخترانی که قصد ازدواج دارند این است که آیا بدون اجازه پدر امکان ازدواج وجود دارد؟ در چه شرایطی می توانیم بدون اجازه پدر ازدواج کنیم؟
با توجه به سوالات مکرری که در این زمینه وجود دارد قصد داریم در این بخش از مقاله به این سوالات و ابهامات پاسخ قانونی ارائه دهیم.
برای پاسخ به این سوالات باید به مواد 1043 و 1044 قانون مدنی توجه کنیم
ماده 1043 بیان می دارد: "نکاح دختر باکره، اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری، بدون علت موجه، از دادن ازدواج ، مضایقه کند، اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن ها قرار داده شده است، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص، به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج، اقدام نماید."

ماده 1044 بیان می دارد: در صورتی که پدر یا جد پدری، در محل حاضر نباشند و استیذان از آن ها نیز عادتا غیر ممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می تواند اقدام به ازدواج نماید. تبصره: ثبت این ازدواج در دفترخانه، منوط به احراز موارد فوق، در دادگاه مدنی خاص می باشد."

بر اساس مفاد این دو ماده، می توان گفت، ازدواج دختر بدون اذن پدر، صرفا در شرایط خاصی محقق می شود. 
زمانی که پدر یا جد پدری بدون علت موجه با ازدواج دختر مخالفت کنند
حضور نداشته باشند  و کسب اجازه ممکن نباشد و دختر به ازدواج نیاز داشته باشد.
دختر باکره نباشد.

    با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

شرایط ازدواج بدون اجازه پدر

همان طور که در تیتر قبلی مقاله اشاره کردیم، اصل بر این است که دختر باکره باید برای ازدواج اجازه پدر یا جد پدری را اخذ نماید. اما در شرایط خاصی می تواند بدون اجازه پدر ازدواج نماید. لذا در این بخش از مقاله به شرایط ازدواجی اشاره می کنیم که نیازمند اجازه پدر یا جد پدری نیست. 
با توجه به مواد 1043 و 1044 قانون مدنی این شرایط عبارتند از:
دختر، باکره نباشد.
پدر و جد پدری دختر باکره، هر دو فوت کرده باشند.
پدر یا جد پدری دختر باکره، در زمان ازدواج، حاضر نباشند و کسب اجازه از آن ها نیز ممکن نباشد.
پدر یا جد پدری دختر باکره، بدون داشتن عذری موجه، از دادن اذن به دختر، برای ازدواج دائم یا  عقد موقت خودداری کنند.

نحوه ازدواج بدون اجازه پدر

با وجود حساسیت قانون برای ازدواج دختر باکره و شرط اجباری اجازه پدر، اما در شرایطی قانون گذار راه حل هایی برای ازدواج بدون اجازه پدر و جد پدری ارائه داده است.
به عنوان اولین راه حل چنانچه پدر به ازدواج دختر رضایت ندهد، دختر می تواند برای کسب اجازه به جد پدری مراجعه نماید.
در راه حل دوم، چنانچه جد پدری نیز مخالف باشد یا فوت کرده باشد، دختر می تواند  دادخواست اجازه ازدواج را به دادگاه صالح ارسال نماید و با معرفی طرف مقابل و اثبات شرایطی از جمله عذر غیر موجه پدر از دادگاه اجازه ازدواج را کسب نماید.
طرفین می توانند با مراجعه به دفترخانه و ارائه حکم دادگاه ازدواج خود را ثبت نمایند. 

آیا ازدواج بدون اجازه پدر جرم است؟

تا به اینجا در تیتر های قبلی مقاله ، در خصوص شرایط و نحوه ازدواج بدون اجازه پدر دختر، توضیح دادیم و بیان کردیم که در چه مواردی، داشتن اذن پدر برای ازدواج دختر، ضروری است. 
در این بخش، قصد داریم، به یکی از پرسش هایی که پیرامون مساله ازدواج بدون اجازه پدر مطرح می گردد، پاسخ دهیم.

یکی از سوالات بسیار رایجی که در زمینه ازدواج بدون اجازه پدر، مطرح می باشد این است که آیا ازدواج دائم یا موقت دختر بدون اجازه پدر جرم است؟ و در صورت جرم بودن، مجازات آن، در قانون مجازات اسلامی جدید، چه می باشد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت، قانون گذار، در هیچ یک از قوانین ، ازدواج بدون اجازه پدر را برای دختران، جرم انگاری نکرده است و صرفا، در مواردی که وجود این اذن را ضروری دانسته، عدم وجود اذن پدر برای ازدواج دختر را سبب عدم نفوذ عقد واقع شده می داند. لذا، ازدواج بدون اذن پدر، جرم نبوده و مجازاتی را برای دختر، در پی نخواهد داشت.
چرا باید گروه وکلای حقوق بشر را انتخاب کنیم؟
گروه وکلای حقوق بشر با بهره مندی از وکیل حقوقی، کیفری، تجاری، اداری و جرایم اینترنتی در کنار اساتید دانشگاه و کارشناسان خبره حقوقی، یکی از تخصصی ترین و معتبرترین موسسه های حقوقی است که سالهاست با فعالیت همه جانبه و درخشان ، موفقیت های زیادی کسب کرده است. 
علاوه بر خدمات مشاوره ای و وکالتی که در دفاتر و شعب این موسسه ارائه می شود، وکیل در تنظیم، فسخ و ابطال قراردادها به صورت تخصصی در حوره قراردادها  فعالیت می کند و تلاش می کند منافع و حقوق شما را در قرارداد ها حفظ نماید.
چهت ارتباط با وکیل آنلاین و متخصص گروه وکلای حقوق بشر با شماره تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید تا کارشناسان مجموعه پاسخ گوی شما باشند.

     با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                    جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید.

                                                                   با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام  تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09