نکاتی درباره انواع تهدید
در خصوص مشاوره حقوقی تهدید میتوان اینطور بیان کرد که این جرم در مواردی بسیار شبیه به جرم توهین می باشد لیکن در مواردی نیز باجرم توهین تفاوتهای اساسی دارد در ابتدا معنی عبارت تهدید بیان می شود با این توضیح که تهدید ممکن است به شکل گفتار و نوشتار و یا انجام عملی محقق شود و نتیجه آن ایجاد ترس و وحشت به صورت نامشروع و غیر قانونی در طرف مقابل باشد
تهدید در معنای لغوی به معنی ترساندن و هشدار و به لحاظ حقوقی به معنای وادار نمودن فردی به ارتکاب جرم یا گرفتن مال و یا ترساندن شخص از آسیب جانی، مالی، حیثیتی و … است. بنابراین، از دیدگاه حقوقی:
- تهدید باید در مورد موضوعی معین باشد. مثلا عبارت «به حسابت میرسم» به دلیل عدم وضوح نوع تهدید، قابل طرح شکایت نیست.
- واقعی و یا غیر واقعی بودن تهدید تاثیری در عمل مجرمانه ندارد.
- موثر بودن تهدید بسیار مهم است. یعنی باید در فرد تهدید شونده خوف ضرر را ایجاد نماید. مثلا اگر فرد معلول نخاعی شخصی سالم را تهدید به ضرب و جرح نماید، تهدید وی بلاوجه است.
شرایط و ویژگیهای فرد تهدید کننده و تهدید شونده از قبیل سن، جنسیت، موقعیت و مقام، قدرت جسمانی و … در تحقق جرم تهدید و میزان مجازات موثر است.
انواع تهدید کردن
تهدید به انجام یک فعل: نظیر آن که فردی به زور و با اجبار فرد یا افراد دیگری را وادار به عمل مجرمانه نظیر قتل، سرقت، حمل مواد مخدر، جعل اسناد، تهدید به رابطه نامشروع و … نماید.
- تهدید نفسانی: ترساندن فرد از وارد کردن آسیب بدنی به فردی دیگر و نیز اطرافیان و خانواده وی، مانند تهدید به قتل، تهدید به شکستن دست و پا و …
- تهدید حیثیتی: ترساندن فرد از بردن آبروی با اعمالی نظیر افشای رازهای وی، انتشار تصاویر خصوصی که معمولا این جرم با اخاذی همراه میشود.
مشاوره حقوقی تهدید
در جهت بررسی تمام جوانب جرم تهدید می بایست ابتدا عنصر مادی این جرم و سپس عنصر معنوی و یا همان سوءنیت مرتکب سپس عنصر قانونی این جرم را بررسی نماییم و سپس مراحل و روند رسیدگی قضایی را شرح داده و در انتها مدارک و دلایل مورد نیاز در جهت اثبات این جرم را مختصراً ذکر خواهیم کرد.
1- عنصر مادی
مطابق قانون جرم تهدید به هر شکل و به هر نحو محقق می شود فلذا میتوان گفتار نوشتار اقدام عملی و افعال مختلفی را برای تحقق جرم کافی دانست لیکن این اقدامات و یا افعال باید به گونهای باشد که در مخاطب ایجاد ترس نماید به دیگر سخن عباراتی که از نظر عرفی تهدید تلقی نمی شود قابل مجازات نیست .
2- عنصر معنوی
در خصوص عنصر معنوی جرم تهدید باید بیان کرد مرتکب تهدید می بایست به تهدید آمیز بودن اقدامات خود آگاهی کافی داشته باشد و با این تهدید کسب امتیازی غیر مشروع و غیر قانونی را طلب نماید.
3- عنصر قانونی
در خصوص عنصر قانونی جرم می بایست به قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مراجعه نمود در ماده 668 قانون مجازات شخص مرتکب تهدید را از3 ماه تا2سال به همراه 1تا 74 ضربه شلاق مقرر نموده است باید توجه داشت جرم تهدید نیز مانند جرم توهین قابل گذشت بوده و در صورت جلب رضایت شاکی مطابق قانون پرونده با قرار مربوطه مختومه می گردد.
مراحل رسیدگی
در جهت مشاوره حقوقی جرم تهدید باید بیان کرد نحوه رسیدگی به این جرم نیز مانند بیشتر جرائم نیازمند طرح شکایت در دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع تهدید بوده و پس از ارائه دلایل وقوع جرم مانند شهادت شهود فیلم دوربین مداربسته گزارش پلیس 110 و یا متن نامه و یا پیامک های ارسالی احضار متهم را از بازپرس محترم تعقیب درخواست نمود پس از محرز شدن وقوع جرم با احضار متهم قرار تامین کیفری متناسب با جرم مربوطه از متهم اخذ شده و با تفهیم اتهام تحقیقات مبسوط در جهت انتساب جرم به متهم صورت خواهد گرفت.
با اقناع بازپرس در مجرم بودن متهم قرار جلب به دادرسی صادر شده پرونده به نظر دادیار اظهارنظر رسیده و پس از تایید ایشان با کیفرخواست دادستان پرونده به دادگاه کیفری دو ارسال می گردد . پس از تعیین مجازات توسط قاضی محترم شعبه متهم ظرف ۲۰ روز می توانند به رای صادره اعتراض نماید البته در صورت صدور حکم برائت ، شاکی و یا نماینده دادستان میتوانند به این رای اعتراض نموده مرجع رسیدگی کننده به این اعتراض دادگاه تجدید نظر استان خواهد بود.
# گروه وکلای حقوق بشر
# hr-l.ir
# وکیل برجسته، وکیل درجه یک
# وکیل تاپ، وکیل موفق
# مشاورحقوقی برجسته
# وکیل، مدافع، دادخواه، دادگستر، وکیل مدافع
# تهران وکیل، وکیل کرج، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل خوب، بهترین وکیل
# وکیل کیفری، مشاوره حقوقی تخصصی و حرفه ای، وکیل حقوقی، وکیل خانواده
# یک وکیل خوب و با تجربه
# وکیل مهریه طلاق خانواده کیفری حقوقی ملکی
# وکیل پایه یک دادگستری با تجربه
# پیگیری کلیه دعاوی حقوقی و کیفری توسط بهترین وکلای پایه یک دادگستری
#مشاوره حقوقی 24 ساعته · وکیل متخصص امور کیفری · مشاوره با وکیل خانواده
# دریافت آسان ترین و فوری ترین مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان 24 ساعته با وکیل پایه یک دادگستری، با امکان دریافت ارزان ترین مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی
# قبول وکالت و مشاوره حقوقی به صورت حضوری و تلفنی در زمینه های مختلف حقوقی ، کیفری ، خانواده ، املاک و امور حسبی
# گروه وکلای حرفه ای وکلای حقوق بشر با مجوز رسمی کانون وکلای دادگستری مرکز
# وکیل سایبری ایران، وکیل دادسرای جرایم رایانه ای پلیس فتا، وکیل فضای مجازی اینستاگرام تلگرام واتساپ، وکیل جرایم اینترنتی، وکیل کسب و کار