محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

تاملی بر شیر بها و روش قانونی دریافت آن

تاملی بر شیر بها و روش قانونی دریافت آن

ازدواج در جامعه و فرهنگ ایرانی اسلامی عملی نیکوست که بسیار به ترویج این امر پسندیده سفارش شده است. علاوه بر این، تشکیل خانواده و داشتن همسر و فرزندان باید تابع قوانین و مقرراتی باشد که حقوق شخص، همسر و فرزندانش حفظ شود و از طرفی پایه های خانواده به عنوان اولین نهادی که بشر در آن قدم می گذارد و رشد می کند، مستحکم باقی بماند، دارای قوانین و مقرراتی است که در قانون مدنی و خانواده بدان اشاره شده است. 
در قانون مدنی و قانون خانواده به قوانین مختلف در خصوص پیمان ازدواج اشاره کرده است. یکی از موارد عرفی شیربها است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • شیربها متعلق به چه کسی است؟
  • قانون دریافت شیربها
  • پرداخت شیربها بعد از طلاق زن
  • روش محاسبه میزان شیربها

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                              جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                                  گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام
شیربها متعلق به چه کسی است؟

در قانون خانواده یا قانون مدنی به موضوع شیربها اشاره نشده است. شیربها یک موضوع مالی عرفی است که در برخی از فرهنگ ها مورد پذیرش قرار گرفته است. 
در هنگام عقد نکاح دائم یا موقت می توان شیربها را قید کرده و مطالبه نمود. در خصوص نوع ازدواج فرقی بین آن ها وجود ندارد.
شیربها به عنوان یک هدیه جهت قدرانی و تشکر از دختر و خانواده عروس می باشد. در خصوص این موضوع که شیربها متعلق به چه کسی است بسته به توافق طرفین است. شیربها می تواند به  عروس، پدر یا مادر وی تعلق بگیرد.  

قانون دریافت شیر بها

آیا دریافت شیربها قانونی است؟ بسیاری از افراد سوالاتی از این دست داشتند که در این مقاله قصد داریم  به آن بپردازیم.
قانون گذار در قوانین مختلف از جمله قانون مدنی و حمایت از خانواده در این خصوص ساکت است لذا نمی توان برای دریافت شیربها به ماده قانونی اشاره کرد زیرا قوانین ما در این بحث مالی عرفی با سکوت کرده است. هر چند که شیربها دارای ماده قانونی نیست و قانون در این مورد با سکوت همراه است اما هیچ منع قانونی برای اجرای این عرف وجود ندارد و بلکه می توان آن را جز وظایف و تکالیف مالی مرد در قبال زوجه انست.
بنابراین طرفین می توانند با توافق یکدیگر و داشتن رضایت قلبی اقدام به تعیین و پرداخت شیربها داشته باشند. هر گونه  قرارداد دو طرفه در خلال عقد نکاح مانند هر عقد دیگری نیازمند اهلیت، اراده، عقل، بلوغ ، رضایت و عدم اکراه طرفین است.

پرداخت شیربها بعد از طلاق زن

 یکی از سوالات اصلی این است که آیا بعد از طلاق زوجه، شیربها به ایشان تعلق می گیرد؟ در این بخش از مقاله به قواعد و مقررات پرداخت شیربها به زن پس از طلاق می پردازیم.
همان طور که گفتیم قانونی در خصوص شیربها وجود ندارد. اما از تفسیر اصول کلی و قواعد حقوقی می توانیم برای پاسخ به این پرسش استفاده کرد.
بعد از طلاق زوجه، شیربها فقط در صورتی به ایشان تعلق می گیرد که در هنگام عقد نکاح،  زوج بر پرداخت آن به زن توافق و متعهد گردد و تعهد نماید در صورتی که  از پرداخت استنکاف ورزد، زن می تواند در هنگام طلاق یا حتی پیش از آن اقدام به مطالبه شیربهای تعهد شده نماید. 
در صورتی که توافق و تعهدی در این خصوص وجود نداشته باشد، زن نمی تواند این مورد را مانند مهریه و نفقه دریافت کند. چرا که این موارد از جمله وظایف قانونی و مصرح زوج در قبال زوجه است و شیربها جز این موارد نیست.

روش محاسبه میزان شیربها

در این قسمت از مقاله به روش محاسبه مبلغ شیربها می پردازیم.
در خصوص میزان شیربها از آنجایی که قانون مدون و مشخصی راجع به این عنوان نداریم، لذا محاسبه میزان و مبلغ آن نیز به توافق طرفین بستگی دارد. از همین روی باید دانست که فرمول یا روش از پیش تعیین شده ای برای محاسبه میزان شیربها وجود ندارد و طرفین با توجه به فرهنگ خانوادگی، آداب و رسوم و توافق یک دیگر مبلغی را به عنوان شیربها تعیین می نمایند. معمولا نحوه پرداخت شیربها به این صورت است که در مراسم خواستگاری یا در نامزی و عقد مبلغی تحت عنوان شیربها از طرف خانواده داماد به خانواده عروس پیشکش و هدیه داده می شود. اما در صورتی که طزفین توافق کنند می توانند بعد از وقوع عقد نکاح این مبلغ را دریافت کنند.
در صورتی که مرد بعد از وقوع عقد از تعهد و پرداخت مبلغ شیربها استنکاف ورزد، زن می تواند با مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواست حقوقی، مطالبه و پرداخت شیربها را از دادگاه درخواست نماید.
ضرورت مشاوره با 
وکیل خانواده 
وکیل خانواده، طلاق، مهریه و نفقه به عنوان متخصص دعاوی خانواده می تواند در صورت بروز مشکلات قانونی به شما بهترین راهکار را ارائه دهد. چنانچه در خصوص دعوای مطالبه شیربها به مشاوره حقوقی با وکیل نیاز دارید می توانید با وکیل خوب گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید.
علاوه بر دعاوی خانواده، گروه وکلای حقوق بشر با داشتن دپارتمان های تخصصی و بهره مندی از 
وکیل در امور ثبتی، اداری و تجاری می توانند در پرونده های ملکی و تجاری یاری رسان شما باشند.

جهت ارتباط با دفتر و شعب گروه وکلای حقوق بشر با تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                       جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                        گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب           تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ             تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام            تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09