محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

معرفی تمایزات انواع شرکت های سهامی

معرفی تمایزات انواع شرکت های سهامی

شرکت سهامی در ماده 21 قانون تجارت به عنولن شرکتی که برای امور تجارتی تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به سهام شرکت سهامی خاص نامیده می شود.
 لایحه اصلاحی سال 47 عناصر بنیادین تعریف ماده 21 را حفظ کرده است. با توجه به ماده یک لایحه مزبور، شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در کنار این اوصاف می توان به  تعداد شرکا اشاره کرد که باید حداقل سه نفر باشند. و مدیران این رکت باید حتما از بین سهانداران انتخاب شوند.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • انواع شرکت سهامی
  • شیوه تاسیس شرکت های سهامی 
  • تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                     جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                              گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

انواع شرکت سهامی

شرکت های سهامی را به دو نوع شرکت سهامی خاص و عام دسته بندی می شود 
نوع اول: شرکت هایی که موسسین انها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. این گونه شرکت ها شرکت سهامی عام نامیده می شوند.
نوع دوم: شرکت هایی که تمام سرمایه انها در موقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین گردیده است. این گونه شرکتها شرکت سهامی خاص نامیده می شود.
در شرکت های سهامی عام عبارت شرکت سهامی عام و در شرکت هاس سهامی خاص عبارت شرکت سهامی خاص باید قبل از نام شرکت یا بعد از ان بدون فاصله با نام شرکت قید شود.

شیوه تاسیس شرکت های سهامی 

قانون گذار با توجه به اهداف و کارکردهای شرکت های سهامی خاص و عام شیوه تشکیل این دو شرکت را متفاوت دیده است. بنیادی ترین بخش این تفاوت امکان پذیره نویسی و یا پذیرش عمومی سرمایه از راه پذیره نویسی در شرکت سهامی عام و ممنوعیت بهره گیری از این راهکار در شرکت های سهامی خاص است.
ساز و کار یاد شده از این جهت امتیازی مهم به شمار می رود که طرق تامین سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت و یا فراهم اوردن نقدینگی لازم جهت افزایش سرمایه در شرکت های تجاری محدود و در عین حال بسیار ر هزینه است. بر همین اساس تجویز مراجعه به عموم اسان ترین و ارزان ترین شیوه جذب سرمایه به شمار می رود.
علاوه بر این مزیت راهکار پذیره نویسی تعهدات و مسئولیت های حقوقی  ناظربه دیگر روش های تامین سرمایه از قبیل دریافت وام و تسهیلات از منابع بانکی یا مالی اعتباری و یا انتشار اوراق مشارکت را ندارد.
از سوی دیگر اعطای امتیاز مزبور مستلزم رعایت تشریفات و اقدامات دقیقی است که عدم رعایت هر یک از انها ممکن است موجبات بطلان اقدام و در نتیجه بطلان شرکت را فراهم کند.  دریافت مجوز انتشار اگهی پذیره نویسی تنها پس از ارادئه برخی مدارک به اداره ثبت شرکتها و احراز صحت از سوی مرجع مزبور امکان پذیر است.  احکام و قواعد حاکم بر تاسیس عموما امره بوده و رعایت هر یک از انها لازمه اعمال دیگری و موثر در کل تاسیس شرکت است.

   گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب
تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی

مجامع عمومی در شرکت های سهامی در ماده 73 لایحه اصلاحی قانون تجارت تحت سه عنوان موسس عادی و فوق الاعاده دسته بندی شده اند. در ماده 82 همان قانون شرکت های سهامی خاص از تکلیف تشکیل مجمع عمومی موسس معاف شده اند. به عبارتی شرکت سهامی خاص در تشکیل مجمع عمومی موسس مخیر و آزاد است  اما شرکت سهامی عام باید مجمع موسس را تشکیل بدهد.
شرکت سهامی خاص حتی در صورت تمایل به تشکیل مجمع موسس مکلف به رعایت تشریفات لازم جهت دعوت و تشکیل مجمع عمومی موسس شرکت سهامی نیست.

میزان سرمایه

 وجه ممیزه دیگر شرکت سهامی عام از سهامی خاص تفاوت چشمگیر در حداقل میزان سرمایه لازم برای تاسیس و فعالیت هر یک از ان دو است. ب موجب ماده 5 لایحه اصلاحی قانون تجارت سرمایه شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکت سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد. مبلغ سرمایه هر یک از شرکتها ی سهامی پس از تاسیس نیز نباید از میزان مقرر در ماده یاد شده کمتر باشد.  با درک واقعیت شرایط اقتصادی جامعه در ماده 483 لایحه اصلاحی قانون تجارت سال 84 در حداقل میزان یرمایه این شرکتها تغییری بنیادین به شرح زیر مقرر شده است
در موقع تاسیس سرمایه شرکتهای سهامی عام از مبلغ 5 میلیارد ریال و سرمایه شرکت سهامی خاص از مبلغ پانصد میلیون ریال نباید کمتر باشد.

تعداد سهامداران

هیچ مقرره قانونی صریحی راجع به تعیین تعداد  سهامداران هیچ یک از دو شرکت در قانون ناظر به شرکت های سهامی به چشم نمی خورد. بلکه از راه تفسیر و مقایسه دستیابی به منظور قانون گذار امکان پذیر می شود.  زیرا مطابق ماده 3 لایحه اصلاحی در شرکت سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد.. با توجه به اینکه ماده 3 لایحه حداقل تعداد شرکای شرکت سهامی را سه نفر معین کرده بدون اینکه به ن.ع شرکت سهامی اشاره نموده باشد و از سوی دیگر ماده 107 همان لایحه عده اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی عام را حداقل 5 نفر ذکر نموده که همگی باید سهامدار باشند پس شمار سهامداران شرکت سهامی عام نباید از پنج عضو کمتر باشد.

تعداد مدیران

تفاوت بعدی دو شرکت سهامی در تعداد مدیران است. اعضای هیات مدیره شرکت سهامی عام به صراحت ماده 107 نباید کمتر از 5 نفر باشد. در حالی که راجع به شرکت سهامی خاص هیچ مقرره ای وجود ندارد.  با ملاحظه ماده 3 مزبور و اینکه اعضای هیات مدیره باید حداقل 3 نفر باشد به این مهم پی میبریم که  تعداد مدیران در سهامی خاص نباید کمتر از 3 نفر باشد

امکان انتشار اوراق مشارکت

طبق مواد 51 تا 71 قانون اصلاحی شرکت سهامی عام می تواند اوراق قرضه منتشر کند. در خصوص شرکت های سهامی مقرره ای مبنی بر ممنوعیت نداریم لکن عدم منع در این خصوص را نمی توان به مفهوم تجویز تلقی کرد. زیزا انتشار اوراق مشارکت امتیازی تلقی شده که استفاده از ان مستلزم اثبات وجود جواز قانونی است. با این حال در حال حاضر شاهد تحول عمیقی هستیم که مطابق قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت سال 76  انتشار اوراق مشارکت به شرکت سهامی خاص و تعاونی نیز گسترش پیدا کرده است. در نتیجه در حال حاضر امکان انتشار اوراق مشارکت وجه افتراق بین سهامی عام و خاص نیست.

پذیرش در بازار بورس و اوراق بهادار

از ویزگی های منحصر به فرد شرکت سهامی علم که ان را از کلیه شرکت های تجاری متمایز می کند امکان عضویت این شرکت در بازار بورس اوراق بهادار است. در حالی که علی رغم تجویز انتشار اوراق مشارکت برای شرکت های سهامی خاص به موجب قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت سال 76 این شرکت ها مجاز به ارائه اوراق مشارکت یا برگه های سهام خود در این بازار نیستند.

بازرسی و نظارت

ساز و کار بازرسی و نظارت بر شرکت های سهامی عام  متفاوت از شرکت سهامی خاص می باشد. در تبصره ماده 144 قانون اصلاحی ناظر به بازرسان شرکت سهامی بازرسان شرکت سهامی مشمول شرایط و الزاماتی خاص گردیده بود که طبق ان می بایست نام ایشان در فهرست وزارت اقتصاد و دارایی اعلام می گردید. بازرسان شرکت سهامی عام از میان موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی متشکل از حسابداران دارای پروانه حسابرسی انتخاب می گردند. در حالی که بازرسان شرکت سهامی خاص شرط خاصی ندارند. 

ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری
گروه وکلای حقوق بشر با سابقه ای درخشان در پرونده های حقوقی در نوع خود بهترین هستند. وکیل مطالبه طلب با آشنایی و تسلط کامل به قوانین و مقررات تمام تلاش خود را جهت دفاع از حق شما به کار می گیرند.
چنانچه در امور تجاری و در حیطه شغلی خود به وکیل نیاز دارید با وکیل در امور
 ثبتی، اداری، تجاری گروه وکلای حقوق بشر در تماس باشید. 
وکلای متخصص و با سابقه این مجموعه بزرگ حقوقی در امور خانواده نیز آماده مشاوره حقوقی و اخذ وکالت می باشند. جهت تماس با وکیل خانواده، طلاق، مهریه و نفقه با شماره دفتر و شعب مجموعه تماس بگیرید. 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                    جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                                گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09