جرم مزاحمت خیابانی بانوان و اطفال
ماده 619 قانون مجازات اسلامی به جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و اطفال اشاره دارد. متن ماده 619 بیان می کند: هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به انان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و 74 تا ضربه شلاق محکوم خواهند شد. این ماده به دو جرم در خصوص بانوان و اطفال اشاره دارد.
1- تعرض و مزاحمت
2- توهین با الفاظ و حرکات خلاف شئون
این جرم صرفا به توهین و تعرض در اماکن و معابر عمومی اشاره دارد. بزه دیده این ماده صرفا بانوان و کودوکان هستند. چنانچه در محل کار، تحصیل یا در محیط خانوادگی تعرض و توهینی متوجه بانوان باشد، مشمول این ماده نمی شود.
اگر در محیط خانوادگی، قربانی خشونت یا توهین و تعرض هستید با وکیل خانواده، طلاق، مهریه و نفقه گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید.
مهم ترین عناوین این مقاله
- بررسی ارکان تشکیل دهنده جرم مزاحمت بانوان و اطفال
- اثبات جرم مزاحمت بانوان و اطفال
جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را کلیک نمایید
بررسی ارکان تشکیل دهنده جرم مزاحمت بانوان و اطفال
این جرم مانند هر جرم قانون مجازات برای محقق شدن نیاز به یک ارکان و شرایطی دارد. در این قسمت به سه عنصر قانونی، مادی و روانی جرم مزاحمت خیابانی می پردازیم.
عنصر قانونی: یک فعل یا ترک فعل در صورتی به عنوان جرم شناخته می شوند، که در قانون مجازات اسلامی بدان تصریح شده باشد. این موضوع از اصل قانونی بودن جرم و مجازات پیروی می کند. مزاحمت بانوان و اطفال به دلیل تصریح ماده 619 بخش تعزیرات، به عنوان جرم مطلق شناخته می شود.
بر اساس ماده 619: هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به انان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و 74 تا ضربه شلاق محکوم خواهند شد
عنصر مادی: آیا هر رفتاری با بانوان جرم محسوب می شود؟ در چه صورتی رفتار ما مصداق ماده 619 را پیدا خواهد بود؟
برای تحقق جرم مزاحمت بانوان رفتار مرتکب باید مشمول تعرض یا توهین به بانوان باشد. حال اینکه چه رفتاری توهین و چه رفتاری تعرض به بانوان محسوب می شود به فرهنگ و عرف جامعه و محل زندگی بر می گردد. جرم مزاحمت مطابق مفاد قانون، مطلق است و منوط به نتیجه خاصی نیست. به عبارت دیگر به صرف ارتکاب عنصر مادی جرم محقق می شود حتی اگر تاثیری در بزه دیده نداشته باشد.
عنصر روانی یا معنوی: مقصود از عنصر روانی یا معنوی، قصد و نیت مرتکب از ایجاد مزاحمت برای بانوان و اطفال است.
احراز جرم منوط به اثبات قصد و نیت یا سوءنیت خاص مرتکب است.
در صورتی که به هر دلیلی این قصد و نیت احراز نشود، جرم محقق نمی شود. به عنوان مثال: اگر مردی در معابر عمومی جهت دفاع از جسم یا مال خود یا به صورت نا خودآگاه و به سبب عوامل خارجی مجبور به تعرض شود، جرم محقق نیست چرا که قصد و نیت مزاحمت نداشته است.
اثبات جرم مزاحمت بانوان و اطفال
در صورتی که جرم در مرئی و منظر ضابطان دادگستری یا نیروهای پلیس رخ دهد، به دلیل وقوع جرم مشهود، ضابطان می توانند مطابق قانون با مرتکب برخورد کنند.
چنانچه مزاحمت در محل و مکانی رخ داده است که دوربین مدار بسته وجود دارد، به محض شکایت و با دستور دادگاه به توسط نیروهای انتظامی جهت تحقیقات مقدماتی، دوربین مدار بسته بازخوانی می شود و مراتب جهت اطلاع مرجع قضایی ارسال می گردد.
چنانچه برای مزاحمت یا تعرض شاهدی دارید، می توانید از شهود خود جهت روشن شدن زوایا پرونده و اقناع بیشتر قاضی استفاده کنید.
یکی دیگر از موارد اثبات، اقرار مرتکب است. در صورتی که شخص مرتکب در دادگاه و نزد قاضی به ارتکاب عمل خود اقرار کند شما از ارائه هر دلیلی بی نیاز می شوید و مرتکب مطابق قانون مجازات می شود.
چنانچه در خصوص تعرض یا توهین در معابر عمومی شکایتی دارید می توانید قبل هر اقدام کیفری، از وکیل خوب یا مشاوره حقوقی گروه وکلای حقوق بشر، مشاوره بگیرید.
مشاوره با وکیل خوب گروه وکلای حقوق بشر
گروه وکلای حقوق بشر با داشتن دپارتمان های مجزا و تخصصی در تمام امور حقوقی آماده خدمات رسانی هستند. در این مقاله به وکلای پرونده های کیفری اشاره کردیم، اما فعالیت این گروه حقوقی فراتر از پرونده های کیفری است. در صورتی که در امور تجاری، شکایت از نهاد های دولتی، امور بانکی و.. سوالی دارید یا به مشاوره با وکیل نیازمندید، توصیه می کنیم از وکیل در امور ثبتی، تجاری و اداری گروه وکلای حقوق بشر استفاده کنید.
جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را کلیک نمایید