محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

اکراه در قتل چه تاثیری دارد؟

اکراه در قتل چه تاثیری دارد؟

در نظام حقوقی ایران، "قتل" به معنای سلب عمدی حیات انسان است و "اکراه" به معنای وادار کردن فرد به انجام کاری است که از آن کراهت دارد.
در این مبحث، منظور از قتل، "قتل عمد" است و قتل خطای محض یا شبه عمد را شامل نمی‌شود.
همچنین منظور از اکراه، هر نوع فعل، صحبت یا تهدیدی است که به عنوان یک عامل فشار بر روح و روان فرد دیگر عمل می‌کند و او را به سمت ارتکاب کاری که از آن کراهت دارد، سوق می‌دهد.
بر خلاف بسیاری از جرائم دیگر، در مورد قتل عمد، صرف اثبات اکراه، رافع مسئولیت کیفری قاتل و موجب رهایی او از قصاص نفس نخواهد بود.
با این وجود، در شرایطی خاص، قاتل تحت اکراه ممکن است از قصاص رهایی یابد:
1. اکراه صغیر غیرممیز یا مجنون:
•    اگر فردی که مورد اکراه واقع شده است، صغیر غیرممیز یا مجنون باشد، در این صورت اکراه کننده به جای قاتل قصاص خواهد شد.
•    دلیل این امر، عدم مسئولیت کیفری این افراد است.
2. اکراه صغیر ممیز:
•    اگر مرتکب قتل عمد، صغیر ممیز باشد، در این صورت او موظف به پرداخت دیه مقتول خواهد بود.
•    علاوه بر این، اکراه کننده نیز به حبس ابد محکوم می‌شود.
نقش اولیای دم:
در نهایت، در صورت رضایت اولیای دم به عدم قصاص قاتل تحت اکراه، امکان رهایی او از قصاص وجود دارد.
اکراه در قتل عمد، به طور کلی رافع مسئولیت کیفری قاتل نیست.در موارد خاص مانند اکراه صغیر غیرممیز یا مجنون، اکراه کننده قصاص خواهد شد.در صورت اکراه صغیر ممیز، او موظف به پرداخت دیه و اکراه کننده به حبس ابد محکوم می‌شود. رضایت اولیای دم، نقشی تعیین‌کننده در قصاص یا عدم قصاص قاتل تحت اکراه دارد.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • اکراه و تاثیر آن در جنایت
  • اکراه در قتل
  • اکراه در جنایت مادون نفس

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب
                                 
            جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                             گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

اکراه و تاثیر آن در جنایت

در نظام حقوقی ایران، "اکراه" به معنای وادار کردن فرد به انجام یا ترک کاری است که از آن کراهت دارد. این مفهوم در حوزه قتل، نقشی کلیدی در تعیین مجازات و سرنوشت قاتل ایفا می‌کند.
اکراه در قتل:
در اصطلاح حقوقی، "اکراه در قتل" به وضعیتی اطلاق می‌شود که قاتل تحت فشار و اجبار شخص دیگری مرتکب قتل می‌شود. این موضوع در فقه اسلامی و قوانین جزایی ایران به طور مفصل مورد بحث قرار گرفته است.
ماده 151 قانون مجازات اسلامی:
ماده 151 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 نیز در همین راستا، حکم به عدم مجازات مرتکب جرم تحت اکراه می‌دهد. در این ماده تصریح شده است که "هر کس تحت اکراه مرتکب جرمی شود که مجازات آن در شرع یا قانون تعیین شده است، مجازات نخواهد شد و در این موارد کسی که اکراه کننده است و فعل را بر دیگری تحمیل کرده است به جای فاعل جرم محکوم می‌شود."
فرض کنید فردی به نام "الف" به اتهام قتل "ب" دستگیر می‌شود. در دفاعیات خود، "الف" مدعی می‌شود که "ج" او را به قتل "ب" تهدید کرده و گفته است که در صورت عدم انجام این کار، همسرش را خواهد کشت و ماشینش را منفجر خواهد کرد.
در این شرایط، با توجه به ادعای "الف" و اثبات اکراه، "ج" به عنوان اکراه کننده و مجرم اصلی شناخته خواهد شد و "الف" از قصاص نفس نجات خواهد یافت.
اکراه در قتل به معنای وادار کردن فرد به قتل تحت فشار و اجبار است.در صورت اثبات اکراه، قصاص نفس از قاتل ساقط می‌شود.اکراه کننده به عنوان مجرم اصلی شناخته خواهد شد. برای اثبات اکراه، باید شرایط کامل آن از جمله نوع و شدت فشار و اجبار اثبات شود

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

اکراه در قتل

در نظام حقوقی ایران، "اکراه" به معنای وادار کردن فرد به انجام کاری است که از آن کراهت دارد. این مفهوم در حوزه قتل، نقشی کلیدی در تعیین مجازات و سرنوشت قاتل ایفا می‌کند.
شرایط کلی اکراه در قتل عبارت است از:
•    غیرقانونی بودن تهدید: تهدید باید غیرقانونی باشد. به عبارت دیگر، اکراه کننده نباید به دنبال انجام کاری باشد که خود جرم محسوب می‌شود.
•    قریب الوقوع بودن تهدید: تهدید باید قریب الوقوع باشد. به این معنی که خطر وقوع آن به طور جدی احساس شود و زمان کافی برای تدبیر و فرار از آن وجود نداشته باشد.
•    غیرقابل تحمل بودن تهدید: تهدید باید غیرقابل تحمل باشد. به این معنی که فرد تحت فشار، توانایی مقاومت در برابر آن را نداشته باشد.
فرض کنید فردی به نام "الف" توسط "ب" تهدید می‌شود که اگر او را نکشد، خانواده‌اش را به قتل خواهد رساند. در این شرایط، با توجه به قریب الوقوع بودن و غیرقابل تحمل بودن تهدید، "الف" در صورت ارتکاب قتل تحت اکراه قرار گرفته است.
ملاک تشخیص قابل تحمل بودن تهدید، خود فرد است. به این معنی که ممکن است تهدیدی برای یک فرد قابل تحمل باشد، اما برای فرد دیگری غیرقابل تحمل باشد.

اکراه در جنایت مادون نفس

در نظام حقوقی ایران، "جنایت مادون نفس" به هر نوع جنایتی اطلاق می‌شود که بر انسان وارد می‌شود، اما منجر به قتل او نمی‌گردد. به عنوان مثال، ضرب و جرحی که باعث قطع عضو یا نقص عضو شود، جنایت مادون نفس محسوب می‌شود.
در این نوع جنایت، تا حدی می‌توان به اکراه توجه کرد و احتمالاً منجر به تخفیف مجازات شود. اگر اثبات شود که فرد تحت اکراه شخص دیگری مرتکب جنایت مادون نفس شده است، مجازات قصاص از او ساقط می‌شود و مباشر (فردی که جنایت را انجام داده) محکوم به مجازات نخواهد بود. در این شرایط، اکراه کننده به جای مباشر قصاص می‌شود.نکته بسیار مهم این است که ادعای اکراه باید در دادگاه به اثبات برسد. در غیر این صورت، با سوگند صاحب حق قصاص، مباشر قصاص خواهد شد.

اهمیت مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری 
گروه وکلای حقوق بشر نه تنها در زمینه های کیفری که در تمامی امور حقوقی و قضایی دارای وکلای مجرب و با سابقه می باشد. وکیل در وصول مطالبات چک و سفته، ملکی، خرید و فروش، اجاره و مشارکت بخشی از دپارتمان تخصصی این موسسسه حقوقی است
جهت ارتباط با معروفترین وکیل دادگستری می توانید با شماره های موجود در مقاله تماس حاصل فرمائید کارشناسان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود. 

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب
                                   جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                            گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09