محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

شرایط دریافت حقوق بعد از فوت همسر

شرایط دریافت حقوق بعد از فوت همسر

  فوت همسر یکی از غم‌انگیزترین اتفاقات زندگی است که می‌تواند دغدغه‌های مالی را نیز به همراه داشته باشد. در این شرایط، بسیاری از افراد در مورد نحوه دریافت حقوق و مستمری همسر متوفی خود سوالاتی دارند.
برخلاف تصور رایج، قانون ارث در خصوص حقوق مالی و مستمری فرد متوفی تصمیم‌گیری نمی‌کند. در واقع، مرجع اصلی تعیین تکلیف در این زمینه، قوانین بیمه‌ای کشور است.
دو منبع اصلی حقوق بعد از فوت همسر مورد بررسی و استناد قرار می گیرد. قانون تامین اجتماعی و قانون استخدام کشوری، دو منبع جهت تعیین تکلیف این امور می باشد.  قانون تامین اجتماعی،  مربوط به کارگران و افرادی است که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و قانون استخدام کشوری،  مربوط به کارمندان دولت و افرادی است که تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • شرایط دریافت حقوق همسر فوت شده در قانون تامین اجتماعی
  • دریافت حقوق بعد از فوت همسر در قانون استخدام کشوری
  •  آیا ازدواج مجدد مانع دریافت حقوق همسر متوفی می شود؟  

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                     جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید.

                                                              گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

 

شرایط دریافت حقوق همسر فوت شده در قانون تامین اجتماعی

قانون تامین اجتماعی در این زمینه، تکلیف روشنی را برای دریافت حقوق بعد از فوت همسر مشخص کرده است.همسر دائمی متوفی که تحت تکفل او بوده و از کار افتاده یا سن او بیش از 50 سال باشد، می‌تواند 50 درصد مستمری همسر متوفی را دریافت کند. به عبارت دیگر، نیمی از حقوق متوفی متعلق به همسر اوست. نیمی دیگر از حقوق نیز بین سایر وراث (فرزندان، پدر و مادر) تقسیم می‌شود. اگر یکی از وراث از شرایط دریافت حقوق خارج شود یا نخواهد آن را دریافت کند، سهم او بین سایر وراث (از جمله همسر متوفی) تقسیم می‌شود. در این شرایط، سهم همسر متوفی می‌تواند به بیش از 50 درصد نیز افزایش یابد. مستمری همسر متوفی به همان ترتیب ارث پرداخت می‌شود. به عبارت دیگر، افرادی که به عنوان وارث در دادگاه شناخته شده‌اند، می‌توانند در دریافت مستمری شریک شوند البته ذکر این نکته شایان توجه است که صرفا  خانواده درجه یک (همسر، فرزندان، پدر و مادر) از این امکان برخوردارند.

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

دریافت حقوق بعد از فوت همسر در قانون استخدام کشوری

در بخش قبلی به بررسی حقوق بعد از فوت همسر در قانون تامین اجتماعی پرداختیم. در این بخش، به سراغ قانون استخدام کشوری می‌رویم و شرایط و مقررات مربوط به دریافت حقوق بعد از فوت همسر در این قانون را بررسی می‌کنیم.
برخلاف قانون تامین اجتماعی، در قانون استخدام کشوری، نیمی از حقوق مستمری‌بگیر بعد از فوت او مصادره نمی‌شود. بلکه تمام حقوق متوفی به وراث او تعلق می‌گیرد. البته، وراث باید بر اساس قانون استخدام کشوری، سهم خود را از این حقوق دریافت کنند. همسر و فرزندان متوفی از جمله وراثی هستند که می‌توانند در دریافت حقوق بعد از فوت همسر شریک شوند. سهم هر یک از وراث، بر اساس تعداد وراث و نوع رابطه آنها با متوفی تعیین می‌شود. به عنوان مثال، اگر متوفی یک همسر و دو فرزند داشته باشد، یک سوم حقوق او به همسر و دو سوم دیگر به طور مساوی بین فرزندان تقسیم می‌شود.
در اینجا به برخی از تفاوت‌های کلیدی بین حقوق بعد از فوت همسر در قانون تامین اجتماعی و قانون استخدام کشوری اشاره می‌کنیم:

موضوع مورد مقایسهقانون استخدام کشوریقانون تامین اجتماعی 
مصادره اموالحقوق مصادره نمی شودنیمی از حقوق مصادره می شود
سهم همسربر اساس تعداد وراث و نوع رابطه50 درصد
سهم فرزندانبر اساس تعداد فرزندانبر اساس تعداد فرزندان
وراث دیگرمی توانند سهم داشته باشندمی توانند سهم داشته باشند

 آیا ازدواج مجدد مانع دریافت حقوق همسر متوفی می شود؟  

 چنانچه قصد دریافت حقوق همسر توفی خود را دارید، باید قبل از هر گونه اقدامی نسبت به شرایط و ضوابط قانونی آن آگاه باشید. شرط اصلی دریافت حقوق بعد از فوت همسر، نکاح دائم است. به عبارت دیگر، فقط در صورت ازدواج دائم، همسر می‌تواند از حقوق و مستمری همسر متوفی خود بهره‌مند شود.  در قانون قبلی، با ازدواج مجدد زوجه، امکان دریافت حقوق همسر از بین می‌رفت. اما در قانون فعلی این محدودیت برداشته شده است. به این معنا که ازدواج مجدد زوجه (چه دائم و چه موقت) مانعی برای دریافت حقوق و مستمری همسر اول او ایجاد نمی‌کند.
حتی اگر زوجه بعد از فوت همسر خود ازدواج مجدد کند، می‌تواند همچنان از حقوق و مستمری همسر اول خود بهره‌مند شود. در صورتی که همسر دوم او نیز فوت کند، زوجه می‌تواند از حقوق و مستمری او نیز بر اساس قوانین مربوطه استفاده کند. با این حال، قانون به زوجه اجازه نمی‌دهد که از حقوق و مستمری هر دو همسر به طور همزمان بهره‌مند شود. در این شرایط، زوجه باید یکی از حقوق و مستمری‌ها را به عنوان حقوق اصلی خود انتخاب کند و حقوق دیگر از بین می‌رود.
جهت ارتباط و اخذ راهنمایی قانونی با وکیل حقوقی گروه وکلای حقوق بشر از طریق کارشناسان با مجموعه تماس حاصل فرمائید. 
وکیل آنلاین گروه وکلای حقوق بشر
گروه وکلای حقوق بشر در نظر دارد با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی از طریق وکیل کیفری، تجاری، اداری و جرایم اینترنتی در راستای ارائه خدمات حقوقی با کیفیت و احترام به حقوق موکل گام بر دارد. لذا چنانچه در هر یک از دعاوی حقوقی و یا کیفری به وکیل خبره و با سابقه نیاز دارید می توانید با اطمینان خاطر امور پرونده خود را به گروه وکلای حقوق بشر بسپارید. 
چنانچه در امور قراردادی نیز به مشاوره تخصصی نیاز دارید، می توانید با هماهنگی کارشناسان مجموعه با وکیل در تنظیم، فسخ و ابطال قراردادها ارتباط برقرار نموده و مشاوره حقوقی دریافت نمائید. 

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                     جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید.

                                                              گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09