دایر کردن محل شرب خمر چه مجازاتی دارد؟
قانون مجازات اسلامی با وام گرفتن از اسلام و قواعد فقهی، ممنوعیت های اسلامی را در قالب مواد قانونی جرم انگاری کرده و برای آنها مجازات تعیین نموده است. یکی از این جرایم که ریشه فقهی و اسلامی دارد، جرم مصرف نوشیذن مشروبات و مسکرات است. مشروبات الکی به دلیل تاثیر مخربی که بر سلامت مغز مصرف کنندگان دارد، مورد نهی اسلام قرار گرفته است. مصرف مشروبات الکی باعث می شود که رفتارهای ناهنجار، آسیب زننده و خطرناک در جامعه افزایش یابد. به عنوان مثال افراد مست در حین رااندگی معمولا از حرکات نمایشی خطرناک عمل می ککند که می تواند منجر به آسیب های جانی و حتی فوت دیگران شوند. از این رو نوشیدن مشروبات الکلی جرم است .
حال موضوعی که قصد داریم به آن بپردازیم، موضوع دایر کردن محلی برای مصرف مشروبات الکی است . همان طور که در ابتدا ذکر کردیم، مصرف مشروبات الکی جرم است. لذا به طریق اولی چنانچه کسی محلی برای مصرف مشروبات الکی دایر کند، مجرم شناخته می شود و مجازات می شود. علاوه بر دایر کننده محل شرب خمر، کسانی که در این محل اقدام به شرب خمر یا مشروبات الکی نموده اند مطابق قانون مجازات، اعمال قانون می شوند. در این مقاله قصد داریم به جرم دایر کردن محل شرب خمر بپردازیم.
مهم ترین عناوین این مقاله
- بررسی عنصر مادی جرم دایر کردن محل شرب خمر
- مجازات دایر کردن محل شرب خمر چیست؟
- تنظیم شکوائیه دایر کردن محل شرب خمر
جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را کلیک نمایید
بررسی عنصر مادی جرم دایر کردن محل شرب خمر
همان طور که می دانیم برای تحقق هر جررمی به سه عنصر، مادی، معنوی و قانونی نیاز داریم. چنانچه هر یک از این عناصر احراز نشود، جرم محقق نمی شود.جرم دایر کردن محلی شرب خمر نیز از این قاعده مستثنی نیست . در این قسمت از مقاله قصد داریمبه عنصر مادی این جرم بپردازیم. مطابق نص ماده 704 قانون مجازات اسلامی، هر کس محلی را برای شرب خمر دایر کرده باشد یا مردم را به آنجا دعوت کند، مرتکب جرم شده است. بنابر متن این ماده، هم برپا کردن محلی برای شرب خمر و هم دعوت مردم له آنجا جرم محسوب می شود. لذا هر یک از این افعال انجام شود، شخص مرتکب این جرم شده است.
جرایم حوزه مشروبات الکلی صرفا به دایر کردن محل شرب خمر، دعوت مردم یا مصرف مشروبات محدود نمی شود. حمل و نقل، خرید و فروش، نگهداری، قاچاق و حتی تواند مشروبات الکی جرم انگارش شده است و چنانچه کسی مرتکب یکی از جرایم فوق گردد، مطابق قانون مجازات خواهد شد.
دعوت از دیگران به محل شرب خمر به صورت مجازی نیز محقق می شود، چنانچه شما در خصوص دایر کردن محل شرب خمر و دعئت به آنجا در صدد تنظیم شکوتئیه هستید، می توانید یا وکیل جرایم اینترنتی گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید.
مجازات دایر کردن محل شرب خمر چیست؟
تا این قسمت از مقاله با موضع و عنصر مادی جرم دایر کردن محل شرب خمرآشنا شدیم. همچنین دانستیم که علاوه بر مصرف مشروبات الکلی ، دایر کردن محل شرب خمر و دعوت مردم به آنجا نیز جرم محسوب می شود. قانون گذار در ماده 704 ضمن تعریفی از این جرم در ادامه به مجاازت ان نیز اشاره کرده است. این ماده بیان می دارد: هر کس محلی را برای شرب خمر دایر کرده باشد یا مردم را به آنجا دعوت کند به سه ماه تا دو سال حبس و (74) ضربه شلاق و یا از 60/000/000 تا 200/000/000 جزای نقدی یا هر دو آنها محکوم خواهد شد و در صورتی که هر دو مورد را مرتکب شود به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد.
بنابراین می توانیم به صورت خلاصه چننی بیان کنمی که اگر کسی مرتکب دایر کردن محل شرب خمر گردد به یکی از سه روش زیر مازات می شود:
سه تا دو سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق
یا
از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی
یا
هر دو مجازات بالا که این موضوع با توجه به اوضاع و احوال جرم توسط قاضی مشخص می شود .
چنانچه شخصی مرتکب هر دو جرم مندرج در ماده 704 قانون مجازات شود، به عبارتی هم محلی برلی شربخمر دایر کند و هم دیگران را دعوت نماید، مرتکب دو جرم شده است ، در این مورد قاضی برای اعمال مجازات سنگین تر، حداکثر مجازات یعنی سه سال حبس ، 74 ضربه شلاق و دوازده میلیون ریال جریمه نقدی را تعیین خواهد کرد .
تنظیم شکوائیه دایر کردن محل شرب خمر
چنانچه قصد تنظیم شکوائیه در خصوص جرم دایر کردن محل شرب خمر را دارید، توصیه می کنیم که حتما از وکیل کیفری گروه وکلای حقوق بشر مشورت گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید. وکیل کیفری با شناخت دقیق قوانین کیفری و تسلط به فنون دفاع می تواند یک شکوائیه یا لایحه دفاعیه مناسب برای شما نگارش و تهیه نماید. شما می توانید با در دست داشتن اسناد هویتی، مدارک مثبت دعوی و هر گونه مدرکی که به اثبات ادعای شما کمک می کند را تهیه و به وکیل مراجعه نمائید. سپس با در دست داشتن شکوائیه به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و با ضمیمه کردن مدارک اثباتی خود شکوائیه را به دادگاه صالح اراسل کنید.
جهت ارتباط با وکیل آنلاین گروه وکلای حقوق بشر جهت اخذ مشاوره با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمائید تا در کمترین زمان پاسخگوی شما باشند.
ارتباط با گروه وکلای حقوق بشر
گروه وکلای حقوق بشر به عنوان یک موسسه حقوقی که بر شاخص کیفیت و رضایت موکل ارج می نهد، علاوه بر ارائه خدمات وکالتی و مشاوره تخصصی در زمینه کیفری، با بهره مندی از وکیل حقوقی، تجاری و اداری گامی بلند در راستای احقاق حقوق موکلین برداشته است. چرا که وکیل تخصصی علاوه بر اعتبار و سابقه بالا، ئانش به روز تر و جامع تری نسبت به سایر وکلا دارد.
همچنین وکیل در تنظیم، فسخ و ابطال قراردادها با حضور در دفتر گروه وکلای حقوق بشر، آماده و پذیرای موکلین عزیز می باشد تا با ارائه خدمات تنظیم و بررسی متون و مفاد قرارداد نویشی، تجربه یم معامله امن را برای شما به ارمغان بیاورند.
جهت ارتباط با کارشناسان حقوقی جهت تعیین وقت با شماره دفتر گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید.
جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را کلیک نمایید