محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

شرایط فسخ مبایعه نامه چیست؟

شرایط فسخ مبایعه نامه چیست؟

  یعد از توافق طرفین برای خرید و فروش قراردادی با رضایت طرفین منعقد می شود که به آن مبایعه نامه گفته می شود. البته نام دیگری مثل قولنامه در عرف نیز مصطلح شده است. این سسند بدین معناست که طرفین با رضایت و اختیار حاضر به معامله شده و نسبت به شرایط و مفاد آن آگاه هستند و در قبال قرارداد مسئولیت پذیرفته اند. مبایعه نامه یا قولنامه یکی از عقود لازم است و هیچ یک از طرفین نم یتواند به دلخواه خود و با تصمیم شخصی قرارداد را فسخ نماید.
اما گاهی به هر دلیلی یکی از طرفین در صدد فسخ قرارداد است و می خواهد  که قولنامه یا مبایعه نامه را بر هم بزند. در این شرایط باید صرفا از طریق فسخ قانونی اقدام نماییم. چرا که همان طور که گفتیم اصل بر لزوم قرارداد خواهد بود و درصورتی که فسخ قرارداد له دلخواه و تصمیم شخصی باشد حقوق طرف دیگر تضییع می شود.
به دلیل اهمیت این موضوع در معاملات روز مره قصد داریم در این مقاله به شرایط و نحوه فسخ قرارداد قولنامه یا مبایعه نامه بپردازیم.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • شرایط فسخ مبایعه نامه چیست؟
  • دلایل فسخ مبایعه نامه 
  • چگونگی فسخ مبایعه نامه و آثار ناشی از آن برای طرفین
  • نحوه فسخ قرارداد 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید.  

                                                           گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام
 

شرایط فسخ مبایعه نامه چیست؟

اصل بر این است که اگر عقد یا قررادادی منعقد می شود؛ طرفین باید به شرایط و مفاد ان پایبند باشند و جز در شرایط قانونی و قراردادی نمی تواننند عقد را فسخ نمایند. عقد بیع یا خرید و فروش نیز از این اصل پیروی می کند و طرفین باید به ان پایبند باشند. اما در برخی موارد، یکی از طرفین تمایل دارند که قراردادیا مبایعه نامه فسخ شود و شرایط به قبل از انعقاد مبایعه نامه برگردد. لذا سوالی که ایجاد می شود این است که شرایط فسخ مبایعه نامه چیست؟ و طرف قرارداد چطور می تواند قرارداد را فسخ نماید؟ قصد داریم در این قسمت به این سوال پاسخ دهیم.

، 
یکی از شرایط مهم  فسخ مبایعه نامه ، این است  که دو طرف قرارداد ، نسبت به فسخ  مبایعه نامه ، رضایت کامل داشته باشند و با توافق، قرارداد رافسخ نمایند این فسخ با توجه به توافق هر دو طرف بر مبنای اقاله خواهد بود.

یک شرط دیگر برای فسخ مبایعه نامه،  این است که اگر فقط یکی از طرفین قصد بر هم زدن قرارداد را داشته باشد، باید بر مبنای قانون یا قرارداد اقدام به فسخ مبایعه نامه نماید.  مواردی که در قانون برای طرفین حق فسخ ایجاد می کند، مشخص است و شخص باید صرفا به همین موارد استناد کند. طرفین هم چنین می تواننند شرایط فسخ دلخواهی در ضمن قرارداد قرار دهند. یکی از این موارد شرط خیار است که این حق را به طرفین می دهد تا مدت مشخصی بتوانند عقد را فسخ نمایند. 
این نکته قابل ذکر است که نباید در متن مبایعه نامه حق اعمال خیار اسقاط شده باشد. چرا که در این حالت هیچ یک از طرفین نمی توانند عقد را فسخ کنند. 

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

دلایل فسخ مبایعه نامه 

در موارد زیر مبایعه نامه فسخ می شود. این موارد خیارات قانون هستند که در قانون مدنی تصریح شده اند. 
•    خیار تدلیس
اگر خریدار یا فروشنده، اقدامی انجام دهند  که باعث فریب طرف دیگر شود، شخص فریب خورده می تواند برمبنای این خیارّ مبایعه نامه را  فسخ کند.
•    خیار عیب
چنانچه پس از معامله معلوم شود کالا معیوب بوده،  شخص می تواند بر مبنای خیار عیب مبایعه نامه را فسخ نماید. 
خیار تخلف از شرط
 اگر فروشنده یا خریدار شرط کند که مالی که مورد معامله است ویژگی خاصی دارد اما آن مال فاقد آن وصف و ویزگی باشد طرف مقابل می تواند بر مبنای این خیار قرارداد را فسخ نماید
خیار تاخیر ثمن
در معاملات چنانچه خریدار ظرف 3 روز ثمن معامله را پرداخت نکند،، فروشنده می‎تواند از تحویل کالا به خریدار خودداری کند.

خیار مجلس
تا زمانی که مجلس عقد بر قرار است و طرفین از یکیدیگر جدا نشده اند، می توانند معامله را فسخ کنند. 

چگونگی فسخ مبایعه نامه و آثار ناشی از آن برای طرفین

تا این قسمت از مقاله به شرایط و نحوه فسخ مبایعه نامه اشاره کردیم. این عوامل و شرایط که فسخ قانونی نام دارد دارای شرایطی است که در قسمت های قبلی به آنها پرداخته ایم.
فسخ یکی از اقدامات حقوقی است که قطعا بی تاثیر نخواهد بود. لذا در این قسمت قصد داریم به آثار فسخ مبایعه نامه بپردازیم.
در خصوص آثار فسخ بیاد بیان کنیم که با فسخ مبایعه نامه تغییراتی در وضعیت هر دو طرف محقق می شود. بدین ترتیب تعهدات هر دو طرف از بین می رود و به حالت قبل از انعقاد مبایعه نامه بر می گردد. با فسخ قرارداد ثمن معامله به خریدار و مال مورد معامله به فروشنده مسترد می شود. عدم اجرای این وظایف تعهداتی را برای هر دو طرف ایجاد می نماید. گاهی اوقات استرداد مال دارای تشریفات و شرایط قانونی است که نیازمند مدت زمان طولانی تری خواهد بود.

نحوه فسخ قرارداد 

فسخ قرارداد طرق خاصی دارد. برای اعلام فسخ قرارداد 2 راه پیش روی طرفین خواهد بود.
ارسال اظهارنامه: در صورتی که در صدد فسخ قرارداد هستید  می توانید با ارسال اظهارنامه  که به صورت متبی و رسمی می باشد، طرف مقابل را از این موضوع آگاه کنید.
تایید فسخ قرارداد توسط دادگاه: در این مرحله می ‌توانید به دادگاه مراجعه کنید و جهت اخذ تایید فسخ قرارداد توسط دادگاه، اقدامات لازم را انجام دهید. دادگاه پس از بررسی ادله و شواهد و بررسی وضعیت قرارداد، تصمیم به تایید فسخ قرارداد می ‌گیرد و قرارداد به پایان می ‌رسد.

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                         جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                         گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09