محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

تهدید به قتل چه مجازاتی دارد؟

تهدید به قتل چه مجازاتی دارد؟

قانون برای تنظیم روتبط اجتماعی بین افراد تنظیم و تصویب شده است. قانون مجازات اسلامی با در نظر گرفتن و پیش بینی جرایم و اعمال مجازات ها نقش پررنگ تری در تنظیم روابط و پیشگیری یا اجرای مجازات مجرمین دارد. با این حال و با وجود قوانین و مجازات های متعدد، باز هم شاهد ارتکاب جرایمی علیه مال و جان دیگران هستیم. اعمال جرم سبب تضییع شدن حقوقی دیگران و ورود آسیب های جسمی و روحی زیادی می شود. یکی از اقسام این جرایم تهدید به مرگ یا تهدید به قتل است. تهدید به مرگ خود مستقلا به عنوان جرمی جداگانه مورد بررسی نهاد قانون گذاری قرار گرفته است. 
در این مقاله قصد داریم به تعریف، مجازات و نحوه شکایت در جرم تهدید به قتل بپردازیم.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • تعریف قانونی جرم تهدید به مرگ
  • مجازات تهدید به مرگ یا قتل چیست؟
  • آیا جرم تهدید به مرگ یا قتل قابل گذشت است؟
  • روند ثبت شکایت در جرم تهدید به مرگ یا قتل

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                         گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب      تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام 
 

تعریف قانونی جرم تهدید به مرگ

در قانون مجازات اسلامی و در باب های مختلف اعم از تعزیرات، قصاص ، حدود و دیات به انواع جرایم و مجازات ها پرداخته است. یکی از جرایمی که مورد توجه قانون گذار و قانون مجازات بوده است، تهدید است. تهدید بدین معناست که شخصی دیگری را نسبت به از بین رفتن یا آسیب به مال یا جان یا آبرو وی بترساند و سبب از بین رفتن یا خدشه دار کردن آرامش روانی وی شود. تعریفی که از تهدید کردن ارائه دادیم، به صورت کلی است اما مفهوم تهدید در نگاهی  کامل تر دارای انواع و اقسام مختلفی است. یکی از انواع تهدید که جز مهم ترین مصادیق تهدید به شمار می رود، تهدید به قتل یا مرگ است. این نوع تهدید در ماده 669 قانون مجازات اشاره شده است. این ماده در سال 1399 با اصلاحیه مواجه شده و در حال حاضر ماده 669 بیان در خصوص تهدید به مرگ یا قتل بیان کرده است:  
(اصلاحی 1399/2/23)- هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات  محکوم می شود. 
ماده 699 به نکات مهمی در خصوص تهدید به مرگ یا قتل اشاره کرده است. این ماده بیان می کند که در تحقق جرم تهدید به قتل یا مرگ صرف تهدید کردن جرم محسوب می شود و ارتباطی به عملی کردن و یا مرگ تهدید شونده ندارد. همچنین مجرم در هر حالت به مجازات جرم ارتکابی محکوم می شود و درخواست یا عدم درخواست مال یا وجه تاثیری در تحقق جرم و اعمال مجازات ندارد.

   گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

 مجازات تهدید به مرگ یا قتل چیست؟

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، بر اساس قانون و در راس تمامی قوانین، قانون اساسی جان و مال و حیثیت افراد مصون از تعرض و مورد احترام قانون است. به همین دلیل و در راستای نیل به این اهداف ارززشمند، قانون گذار در صدد پیشگیری از جرم و اعمال مجازات مرتکبین و مجرمین است.  لذا در صورتی که دیگری دست به ارتکاب جرم می زند، قانون مجازات به عنوان قانونی بازدارنده و تادیب کننده وارد عمل می شود.
در صورت ارتکاب جرم ، به صرف تهدید به مرگ یا قتل شخص یا اشخاص دیگری، مجرم مجازات خواهد شد. مجازات این جرم در ماده 699 قانون مجازات تصریح شده است. بر اساس متن این ماده : 
هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (74) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
از متن این ماده و توضیحات تتیر قبلی متوجه می شویم که صرف تهدید جرم محقق می شود و نیازی به عملی سازی و کسب نتیجه نیست لذا جرم تهدید به مرگ یا قتل جرم مطلق محسوب می شود.

آیا جرم تهدید به مرگ یا قتل قابل گذشت است؟

ماده 11 قانون مجازات لیستی از جرایم قابل گذشت را لیست کرده است. در بین جرایمی که در این ماده بده آنها اشاره شده، جرم تهدید به مرگ یا قتل جرمی قابل گذشت محسوب شده است. با این توضیح، در صورت گذشت شاکی تعقیب متهم متوقف می شود.

روند ثبت شکایت در جرم تهدید به مرگ یا قتل

همان طور که گفتیم جرم تهدید جرمی است که شخصی دیگری را به از بین بردن یا آسیب رساندن نسبت به مال، جان یا حیثیت او می ترساند. در صورتی که این ترساندن جنبه نامشروع داشته باشد، شخص می تواند نسبت به ثبت شکایت اقدام کند.  اما اگر تهدید مبنا و منشا قانونی داشته باشد، جرم تهدید محقق نشده است. به عنوان مثال اگر اولیا دم به فرد قاتل بگویند که اگر دیه را پرداخت نکند، قصاص می شود این گفتمان به دلیل اینکه حق قصاص،  حق و منشا قانونی که برای اولیا دم ایجاد کرد منجر به تحقق تهدید نمی شود. چرا که اولیا دم در صدد بیان عواقب و آثار قانونی عدم پرداخت دیه به قاتل هستند.
اما در صورتی که مانند مورد اول، تهدید نامشروع باشد شخص می تواند ابتدا به وکیل دادگستری مراجعه نماید و با تنظیم شکوائیه تئسط ایاشن سپس به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند. با ثبت شکوائیه شما باید علاوه بر اسناد هویتی، مدارک و اسنادی که دال بر تهدید هستند و ادعای شما را اثبات می کنند به شکوائیه ضمیمه کنید. 
با ثبت شکایت پرونده جهت انجام  تحقیقات مقدماتی به دادسرا ارسال می شود.با تشکیل جلسه و بررسی مدارک و دفاعیات طرفین، در صورتی که دادسرا متهم ، مجرم تشخیص دهد پرونده با قرار جلب یه دادرسی به دادگاه صالح ارسال می شود و چنانچه جرم برای بازپرس پرونده، محرز نگردد، پرونده با قرار منع تعقیب مختومه می شود. 

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                            جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                            گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب      تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09