محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

دستور تخلیه با حکم تخلیه چه تفاوتی دارد؟

دستور تخلیه با حکم تخلیه چه تفاوتی دارد؟

قبل از بیان تفاوت های دستور تخلیه و حکم تخلیه باید بدانیم که نتیجه هر دو یکسان است و منجر به تخلیه ملک موجر می شود. به عبارتی با تخلیه ملک و یا بیرون راندن قهری مستار ملک موجرآزاد می شود و در حقیقت این دو نهاد حقوقی به نفع موجر هستند.  معمولا دستور تخلیه و حکم تخلیه در بسیاری موارد مورد اشتباه  عموم افراد قرار می گیرند. اما باید بدانیم که شرایط و مقررا ناین دو نهاد با هم متفاوتند و بین /انها قائل به تفککی باشیم. در این مقاله قصد داریم به تعریف قانونی و تفاوت های بین این دو نهاد حقوقی بپردازیم. در صورتی که در خصوص دس=تور تخلیه یا حکم  تخلیه سوالی دارید ابتدا مقاله را تا انتها مطالعه کنید و چنانچه نیاز داشتید با وکیل گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • معنای قانونی حکم تخلیه چیست؟
  • معنای قانونی دستور تخلیه چیست؟
  • تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در دادگاه صالح 
  • تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در روند اجرائیه
  • تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در جبران خسارت

      گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                              گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام
 

معنای قانونی حکم تخلیه چیست؟

زمانی که مدت اجاره نامه منقضی می شود موجر می تواند با درخواست از شورای حل اختلاف یا دادگاه محل وقوع ملک حکم تخلیه را دریافت نماید. حکم تخلیه مجوزی است که قانون برای موجر در نظر گرفته است تا بتواند مستاجر را ملزن به تخلیه ملک نماید. 
چنانچه اجاره نامه به صورت کتبی نباشد و شفاهی تنظیم شود، قرارداد اجاره بدون حضور شاهد تنظیم شده باشد و یا از واژه سرقفلی استفاده شده باشد صرفا باید از طریق حکم تخلیهعلیه مستاجر اقدام نمایید. چنانچه قانونا حق با موجر باشد دادگاه حکم به تخلیه میدهد. 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

معنای قانونی دستور تخلیه چیست؟

مطابق قانون روابط موجر و مستاجر 76 قانون گذار حققو و تکالیفی را برای موجر و مستاجر در نظر گرفته است. یکی از حقوقی که مختص به موجر می باشد، دستور تخلیه است. زمانی که مدت اجاره سپری می شود و مستاجر به تقاضای تخلیه از جانب موجر بی اهمیت باشد، موجر می تواند دستور تخلیه را تقاضا نماید.

تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در دادگاه صالح 

مطابق ماده 9 قانون شورای حل اختلاف برای دریافت حکم تخلیه و دستور تخلیه  باید به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه کرد. این اصل تنها یک استثنا دارد. در صورتی که اجاره نامه هایی برای سال 56  و به قبل باشند ، برای دریافت دستور تخلیه و حکم تخلیه باید به دادگاه صالح مراجعه نمایند. 
در خصوص حکم تخلیه باید بین قراردادهای سرقفلی و سایر قرارداد ها قائل له تمایز شد:
چنانچه در قراردادی که بین طرفین منعقد شده است حق سرقفلی وجود نداشته باشد، مرجع صالح یرای دریافت حکم تخلیه شورای حل اختلاف خوهد بود که این نظر قابل تجدید نظر خواهی خواهد بود. 
اما چنانچه در قرارداد مزبور حق سرقفلی وجود داشته باشد، مرجع صالح دادگاه محل وقوع ملک خواهد بود.
این نکات در خصوص  دستور تخلیه یا دستور فوری این است که بدون تشکیل جلسه و فورا برررسی میشود اما متاسفانه قابل تجدید نظر نخواهی نخواهد بود.

تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در روند اجرائیه

برای بیان تفاوت های حکم تخلیه با دستور تخلیه در روند اجرایی ایبتدا باید بدانیم که درخواست صدور اجرائیه صرفا برای حکم تخلیه امکان پذیر است و دستور تخلیه نیازی به درخواست اجراییه ندارد. در حکم تخلیه موجر باید درخواست صدور اجرائیه را به دادگاه تقدیم نماید در غیر این صورت دادگاه راسا اقدام به صدور اجرائیه نخواهد کرد. 
همان طور که گفتیم صدور اجرائیه صرفا در حکم تخلیه امکان پذیر است. بعد از صدور حکم قطعی  با درخواست موجر اجرائیه صادر می شود و مستاجر ظرف 10 روز زمان دارد که ملم موجر را تخلیه نماید چنانچه مبادرت به تخلیه نکند، دادگاه به عنوان مرجع صالح اقدام به تخلیه ملک می کند.
اما روند تخلیه مستاجر در دستور تخلیه تفاوت دارد. در دستور تخلیه مامور ابالغ دستور تخلیه را به مستاجر ابلاغ می نماید و رسید دریافت می نماید. مستاجر 3 روز مهلت دارد که فورا نسبت به تخلیه ملک اقدام نماید. 

تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در جبران خسارت

زمانی که قرارداد اجاره بین طرفین منعقد می شود مستاجر به عنوان مالک منافع، ید امانی نسبت به ملک دارد. بدین معنا تا زمانی که تعدی و تفریط نکرده باشد، ید امانی باقی میماند و چنانچه تعدی و تفریط نماید، ید ضمانی خواهد شد و مسئول کلیه خسارات وارده خواهد بود. 
چنانچه در حکم تخلیه عنوان سرقفلی ذکر شده باشد:
جبران خسارت و مطالبه اجور معوقه  ضمن دادخواست تخلیه از طریق دادگاه مطرح می شود.
چنانچه در حکم تخلیه عنوان سرقفلی ذکر نشده باشد: 
چنانچه عنوان سرقفلی، ذکر نشده باشد، می توان ضمن صدور حکم تخلیه درخواست اجور معوقه و پرداخت خسارت  را مطالبه نمایید.
در دستور تخلیه چنانچه خسارتی توسط مستاجر به ملک وارد شده باشد یا مستاجر بدهی های خود را پردخت نکرده باشد و یا هر طلبی از مستاجر مد نظر موجر باشد، باید ضمن دادخواستی حداگانه ضرر و زیان و خسارت خود را مطالبه نماید.
مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل گروه وکلای حقوق بشر
گروه وکلای حقوق بشر با بهره مندی از وکلای با سابقه و اساتید دانشگاه در کنار کارشناسان حقوقی، می توانند مشاوره حقوقی تخصصی به عزیزان ارائه نمایند. وکیل خانواده، طلاق، مهریه، نفقه، ثبتی، اداری و تجاری بخشی از گروه وکلای متخصص این موسسه حقوقی هستند و شما می توانید حسب مورد و با توجه به نیز پزونده خود به هر یک از وکلای متخصص مراجعه نمایید.
جهت ارتباط با وکیل خوب گروه وکلای حقوق بشر با تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید.

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                             گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09