محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

کودک آزاری از منظر مجازات اسلامی

کودک آزاری از منظر مجازات اسلامی

  برای دانستن مجازات قانونی کودک آزاری باید ابتدا به مفهوم کودک آزاری بپردازیم. کودک به شخصی گفته می شود که زیر 18 سال است و آزار و اذیت به هر فعل یا ترک فعلی گفته می شود که موجب آسیب روحی ، روانی و یا جسمی می شود. کودک آزاری همان طور که اشاره کردیم یه صورت فعل یا ترک فعل محقق می شود. کودک آزاری شدید ترین آسیب های روانی را برای دوران کودکی و بزرگسالی فرد به همراه خواهد داشت.  قانون حمایت از کودک و نوجوانان، در سال 1399 تصویب شد و کودک و نوجوانان را مورد حمایت قرار داد.  
به عنوان مثال چنانچه مادری که مسئولیت غذا رسانی را به عده دارد از این مسئولیت شانه خالی کند و به عبارتی ترک فعل انجام نماید و موجب آسیب به فرزند شود کودک آزاری محقق می شود.
کودک آزاری به صورت فعل نیز می تواند به شکل تنبیه بدنی نمود پبدا کند. تنبیه بدنی می تواند با آسی و معلولیت های جسمی زیادی ایجاد نماید. 
در این مقالهقصد داریم به مصادیريال مجازات و نکات حقوقی مجازات کودک آزاری بپردازیم.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • مصادیق کودک آزاری چیست؟
  • مجازات کودک آزاری چیست؟
  • مجازات کودک توسط پدر و مادر

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                          گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ   تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام
 

مصادیق کودک آزاری چیست؟

کودک آزاری به علل مختلفی مثل عوامل خانوادگی،  فرهنگی، روانی، اقتصادی رخ می دهد. کودک آزاری صرفا به آسیب جسمانی محدود نمی شود در ادامه به 3 نوع از پر تکرار ترین مصادیق کودک آزاری اشاره می کنیم:
کودک آزاری جسمی :کودک آزاری جسمی هر نوع بد رفتاری است که با جسم کودک در ارتباط باشد. به عنوان مثال شکستگی، سوزاندن، کبودی یا خراش و بریدگی بر روی جسم کودک از نشانه های کودک آزاری جسمی خواهد بود.
کودک آزاری روانی: کودک آزاری روانی به سو رفتارهایی اطلاق می شود که بر احساسات و عواطف کودک تاثیر می گذارد. بی توجهی، ترساندن، تهدید کردن، نادیده کردن و یا اجبار فرزند به کارهای ناشایست می تواند صدمات روحی جبران ناپذیری بر روی فرزند داشته باشد.
کودک آزاری جنسی: هر نوع سو استفاده جنسی که منجر به بهر کشی از کودک شود در زمره کودک آزاری  جنسی قرار می گیرد. لمس بدن، ارتباط جنسی، استفاده از کودک در فیلم و عکس های مستهجن و غیره از مصادیق کودک آزاری جنسی خواهد بود.

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب
مجازات کودک آزاری چیست؟

در قسمت های قبل به مفهوم کودک آزاری و مصادیق آن اشاره کردیم و بیان کردیم که آسیب های کودک آزاری تا سالها در روح و روان کودک باقی می ماند. به دلیل اهمیت این موضوع و تاثیر مخرب آن بر روح جمعی جامعه و حفظ حقوق کودک، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مجازات هایی برای کودک آزار در نظر گرفته است.  در این قسمت قصد داریم به مجازات کودک آزاری بپردازیم. 
بر مبنای ماده 10 قانون حمایت از کودک و نوجوانان، مجازات کودک آزاری مطابق قانون مجازات به شرح  ذیل خواهد بود
هرکس نسبت به طفل یا نوجوان مرتکب آزار یا سوء استفاده جنسی شود، در صورتی که مشمول مجازات حد نباشد با در نظر گرفتن شرایطی مانند وضعیت بزه‌ دیده، شرایط مرتکب و آثار جرم، به ترتیب زیر مجازات می‌شود:
آزار جنسی تماسی توسط محارم یا با عنف به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی؛
 سایر آزارهای جنسی تماسی به مجازات حبس درجه شش قانون مجازات اسلامی؛
آزار جنسی غیرتماسی توسط محارم یا با عنف به یکی از مجازات‌ های درجه هفت قانون مجازات اسلامی؛
سایر آزارهای جنسی غیرتماسی به یکی از مجازات‌ های درجه هشت قانون مجازات اسلامی؛
بهره‌ کشی جنسی از طفل و نوجوان از طریق عرضه، در اختیار گرفتن، وادار یا اجیر کردن برای هرزه ‌نگاری یا سوء استفاده جنسی به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی؛
در دسترس قرار دادن یا ارائه محتوا یا اثر مستهجن یا مبتذل به طفل یا نوجوان به یک یا چند مجازات درجه هشت قانون مجازات اسلامی؛
استفاده از طفل و نوجوان برای تهیه، تولید، توزیع، تکثیر، نمایش، فروش و نگهداری آثار سمعی و بصری مستهجن یا مبتذل، حسب مورد به میانگین حداقل و حداکثر تا حداکثر مجازات مقرر در قانون مربوط؛
 واردات، صادرات، تکثیر، انتشار، عرضه، معامله یا بارگذاری محتوا یا اثر مستهجن یا مبتذل که در آنها از اطفال و نوجوانان بهره‌ گیری شده و یا حمل و نگهداری آنها به یکی از مجازات ‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی؛
 برقراری ارتباط با طفل و نوجوان در فضای مجازی به ‌منظور هرگونه آزار جنسی یا ارتباط جنسی نامشروع به یکی از مجازات‌ های درجه شش قانون مجازات اسلامی


مجازات کودک توسط پدر و مادر

ماده 1179 قانون مدنی، به حدود مجازات کودک توسط پدر و مادر اشاره دارد. این ماده بیان می دارد: ابوین حق تنبیه طفل خود را دارند ولی به استناد این حق نمی‌توانند طفل خود را خارج از حدود تأدیب، تنبیه نمایند.
چنانچه به دلیل بی احتیاطی یا هر عامل دیگری پدری و مادری با اذیت و آزار کودک وی را در معرض خطر قرار دهند، محکمه می تواند حسب مورد طفل را به قیم، اقربای نزدیک یا اشخاص حقیقی و حقوقی دیگری که به صلاح طفل است واگذار نماید. 
هر یک از پدر و مادر در صورتی که منجر به آسیب کودک شوند، باید دیه کودک را تقبل کنند. ماده 1179 قانون مدنی به تنبیه کردن والدین اشاره کرده است اما این تنبیه باید در حد عرف و به صورت متعارف باشد. چنانچه خارج از عرف باشد و خسارتی به کودک وارد شود باید خسارت وارده شده جبران شود.
در خصوص کودک آزاری چنانچه این آسیب به حدی باشد که باعث مرگ فرزند شود اگر توسط مادر محقق شود مادر قصاص و در صورتی که سبب آن پدر باشد، به حبس طولانی مدت محکوم می شود. 
مشاوره حقوقی با وکیل گروه وکلای حقوق بشر
چنانچه به مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری در خصوص کودک آزاری نیاز دارید می توانید به گروه وکلای حقوق بشر مراجعه کنید . این موسسه حقوقی با بهره مندی از وکیل خانواده، طلاق، مهریه، نفقه، ثبتی، اداری و تجاری آماده اارئه خدمات مشاوره ای و وکالتی هستند. 
جهت تنظیم وقت مشاوره با وکیل خوب گروه وکلای حقوق بشر با شماره تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید تا کارشناسان پاسخگوی شما باشند. 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                        جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                              گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09