محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

شرایط سلب حضانت از مادر چیست؟

شرایط سلب حضانت از مادر چیست؟

فرزند مخصوصا تا سن نوجوانی به حمایت عاطفی، و جسمانی پدر و مادر نیاز دارد. در صورتی که والدیت تصمیم به طلاق بگیرند یا یکی از آنها فوت نماید، مسئله حضانت بیش از پیش مهم می شود. قانون گذار در خصوص حضانت فرزندان قانون گذاری کرده و وظایفی را تحت شرایطی به دوش طرفین یا یکی از والدین قرار داده است.
معمولا با فوت یکی از والدها، والد دیگر وظیفه حضانت و سرپرستی از فرزندان را بر عهده دارد اما در برخی شرایط مادر که حضانت فرزند یا فرزندان را بر عهده دارد از شرایط مناسبی برای حضانت برخوردار نیست یا در طی زمان صلاحیت لازم را برای سرپرستی و حضانت فرزند از دست می دهد.  
لذا در این موارد از مادر سلب حضانت می شود و در خصوص سرپرستی و حضانت فرزندان تصمیم مقتضی توسط دادگاه اخذ می شود.
از این رو و به دلیل اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله به شرایط سلب حضانت از مادر و سایر نکات حقوقی آن بپردازیم. 

مهم ترین عناوین این مقاله

  • فرزندان تا چه سنی تحت حضانت مادر هستند؟
  • شرایط سلب حضانت از مادر چیست؟
  • نحوه طرح دعوا سلب حضانت از مادر

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب
                                                       جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                       گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب      تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام                                                      

فرزندان تا چه سنی تحت حضانت مادر هستند؟

مطابق قانون مدنی مادر می تواند حضانت فرزندان را بر عهده داشته باشد. اما این حق و تکلیفی که برای مادر در نظر گرفته شده، محدود به سن خاصی است. مطابق متن ماده 1169 قانون مدنی: "برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر تا سن هفت سالگی، اولویت دارد و پس از آن، با پدر است."
به عبارتی مادر تا رسیدن فرزندان به این سن نسبت به پدر در اولویت قرار دارد چرا که فرزندان تا این سن بیشتر به حمایت ، توجه و عاطفه مادر نیاز دارند. 
پس همان طور که در متن ماده به واژه اولویت اشاره کرده است نمی تان حضانت را تا این سن به اشخاص دیگری سپرد. اما در صورتی که مادر صلاحیت لازم و کافی برای حضانت فرزندان را نداشته باشد باید چه اقدامی انجام دهیم؟
در صورتی که مادر مطابق قانون دارای شرایط سلب حضانت باشد، در این صورت می توان از مادر سلب حضانت نمود و فرزندان را به پدر یا سایر نزدیکانی که صلاحیت دارند، سپرد.
اما  شرایط سلب حضانت از مادر چیست؟
در قسمت بعدی مقاله قصد داریم به مهم ترین سوال این مقاله پاسخ دهیم. 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

شرایط سلب حضانت از مادر چیست؟

در تیتر قبلی مقاله به این موضوع پرداختیم که مادر قانونا حق و تکلیفی نسبت به حضانت فرزندان دارد. این حضانت با توجه به شرایط قانونی و صرفا تا سن خاصی و به جهت تامین نیاز های عاطفی فرزندان ایجاد شده است. اما همان طور که اشاره کردیم در برخی موارد مادر شرایط حضانت از فرزندان را ندارد. در این قسمت قصد داریم به این موارد اشاره کنیم و بدانیم در چه مواردی مادر نمی تواند حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرد.
در خصوص شرایط سلب حضانت از مادر صرفا نمی توان به یک ماده اکتفا کرد و در مواد و قوانین مختافی در خصوص شرایط سلب حضانت مواردی ذکر شده است. در ادامه به تفکیک در خصوص موارد قانونی شرایط سلب حضانت از مادر را بیان می کنیم.
ماده 1170 قانون مدنی بیان می دارد: اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.
ماده 1173 قانون مدنی بیان می دارد: هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی، هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.
موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است:
1) اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار.
2) اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء.
3) ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی.
4) سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی‌گری و قاچاق.
5) تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
ماده 41 قانون حمایت خانواده بیان می دارد:  هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی‌حق شود، می‌تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش‌بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.
شرایط سلب حضانت در این 3 ماده قانون بیان شده است اما نکته مهم این است که شرایط سلب حضانت فقط به این موارد محدود نمی شود بلکه هر مسئله ای از طرف مادر که صلاحیت و غبطه فرزند را خدشه دار نماید می تواند به عنوان شرط سلب حضانت بیان شود.

 نحوه طرح دعوا سلب حضانت از مادر

در قسمت های قبل در خصوص حق مادر برای حضانت و هم چنین موارد سلب حضانت فرزندان از مادر نکاتی را ارائه دادیم. در این قسمت قصد داریم به این موضوع بپردازیم که در صورت عدم صلاحیت مادر برای حضانت از فرزندان  آیا می توان علیه ایشان دعوای سلب حضانت مطرح کرد؟
پاسخ به این سوال قطعا مثبت است. قانون گذار به جهت حفظ حقوق کودک شرایطی را در نظر گرفته تا بتوان نسبت به مادری که صلاحیت ندارد، طرع دعوا نمود و قانونا با اثبات عدم صلاحیت وی، فرزندان را به پدر یا سایر اقربا و نزدیکان سپرد.
برای شروع دعوا باید دادخواست سلب حضانت از مادر را با کمک وکیل و مشاوره حقوقی تنظیم نمائید سپس با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ارائه مدارک هویتی اقدام به ثبت دادخواست کنید. در صورتی که شاهد یا ادله ای برای اثبات این مسئله دارید مستندات خود را به دادخواست ضمیمه نمائید. به عنوان مثال چنانچه مادر معتاد به مواد مخدر باشد، یا به یکی از بیماری های روانی مبتلا باشد می توانید با انجام آزمایش یا نظر پزشکی قانونی این موضوع را اثبات نمائیدیا چنانچه مادر به طور مکرر و خارج از عرف مبادرت به تنبیه کودک می نماید، می توان با ادای شاهد یا آثار جراحت بر کودک این موضوع را در دادگاه اثبات نمود. 
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری
جهت مشاوره در خصوص سلب حضانت از مادر باید با وکیل متخصص در دعاوی خانواده مشورت بگیرید. گروه وکلای حقوق بشر با داشتن گرو ههای تخصصی در هر یک از موضوعات حقوقی می توانند بهترین راهکار و مشاوره حقوقی را به شما ارائه دهند. 
خدمات تخصصی گروه وکلای حقوق بشر صرفا به وکیل متخصص دعاوی خانواده محدود نمی شود. وکیل در وصول مطالبات چک، سفته، ملکی، خرید و فروش، اجاره و مشارکت بخش دیگری از دپارتمان های تخصصی این موسسه حقوقی است. 
جهت ارتباط با معروفترین وکیل دادگستری، می توانید با تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید تا  کارشناسان حقوقی پاسخ گوی شما باشند. 

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                     جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                 گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09