محرمیت نسب اهدای جنین
صفحه نخست

هزینه ها:
تا یک ربع مشاوره تلفنی  ۱۵۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تلفنی  ۲۰۰ هزار تومان.
تا نیم ساعت مشاوره تصویری  ۵۰۰ هزار تومان.

همکاران متخصص در موضوع شما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
در صورت ضرورت، با مساعدت همکاران گرانقدر و فهیم، مشاوره فوری امکانپذیر شده هست.

در مشاوره و سپردن پرونده و اخذ وکیل:
مشخصات موکل، شهر ، موضوع ، مشکل، خواسته، توضیح کلی کوتاه لازم هست.​​​​​​​
عزيزاني که مي خواهند از خدمات مشاوره رايگان استفاده کنند لطفا در قسمت موضوع، کلمه مشاوره رايگان با موضوع خود رو ثبت بفرمايند.

واريز وجه خدمات

شرط تنصیف دارایی ضمن سند نکاحیه

شرط تنصیف دارایی ضمن سند نکاحیه

شرط نصف دارایی یا تنصیف دارایی یکی از شروطی است که در سند نکاحیه ذکر شده است که در راستای حفظ حقوق بانوان تاثیر زیادی گذاشته است.  اساس شکل گیری و مبنای این شرط به دستور العمل شورای عالی قضایی در سال 1362 بر می گردد که به واسطه این دستور العمل مرد موظف است  در صورتی  که همسر خود را طلاق بدهد و این طلاق به علت سو رفتار و اخلاق از طرف زن نباشد، مرد باید نصف دارایی زمان عقد را به نام همسرش منتقل نماید.
شرط تنصیف دارایی در واقع شرطی است که به واسطه آن تملیک مجانی دارایی به نفع زن رخ می دهد. اعمال مقررات تنصیف دارایی در زمان  طلاق محقق می شود . بنابراین، هنگامی که طلاق به درخواست زوج باشد، مکلف است به تشخیص دادگاه تا نصف اموال خود را به زوج بپردازد.
شرط نصف دارایی مطابق ماده 1119 قانون مدنی که به طرفین عقد نکاح اجازه داده است و هر شرطی که در تعارض با مقتضای ذات نکاح نباشد مطابق ماده 10 قانون مدنی صحیح است. برخی از حقوقدانان این شرط ( شرط تنصیف دارایی ) را به دلیل اینکه میزان تعهد زوج مجهول است باطل می دانند. ولی در رویه قضائی دادگاهها و نظر اکثریت حقوقدانان و مطابق ماده 10 و 1119 قانون مدنی شرط  تنصیف دارایی صحیح است.

مهم ترین عناوین این مقاله

  • شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی
  • در چه مواردی شرط تنصیف دارایی اجرا نمی شود؟
  • در اجرای شرط تنصیف دارایی ، تا چه میزان از اموال مرد به زن داده می شود؟
  • ادعای اعسار در خصوص شرط تنصیف دارایی      

 

 گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

                                                     جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                                        گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی

برای تحقق شرط تنصیف دارایی باید شرایط قانونی مقرر در قانون وجود داشته باشد. این شروط عبارتند از:
اعمال شرط تنصیف دارایی باید حین عقد یا در ضمن عقد خارج لازمی به توافق طرفین برسد و زوجین آن را امضا کرده باشند.
طلاق به درخواست زوج باشد و در صورتی که طلاق  توافقی یا به درخواست زن باشد، این شرط اعمال نمی شود.
درخواست طلاق از طرف زوج به دلیل بد رفتاری یا تخلف زوجه از وظایفی قانونی نباشد. به عنوان مثال نشوز و عدم تمکین از جانب زن یا رابطه نامشروع و عمل منافی عفت از مواردی است که در صورت اثبات آن در دادگاه ، مرد تکلیف قانونی به اجرا و اعمال این شرط ندارد.

دارایی که شرط تنصیف در مورد آن اعمال می شود، صرفا در مورد اموالی است که مرد در طول ازدواج کسب کرده است . به اموال و دارایی قبل از عقد  تعلق نمی گیرد.
اگر سهم الارثی به زوج برسد، شامل شرط تنصیف دارایی نمی شود. چرا که صرفا اموالی شامل این شرط هستند که مرد با تلاش خود کسب و تحصیل نموده باشد و ارث شامل این مورد نمی شود.
موجود بودن دارایی در زمان طلاق بنابراین اموال به دست آمده باید موجود باشد و شامل اموالی که از بین رفته یا مفقود شده یا تلف شده یا منتقل شده نمی شود، اثبات وجود دارایی زوج بر عهده زوجه است که عنوان مدعی شرط را دارد.
شرط نصف دارایی منوط به مطالبه زوجه است و دادگاه بدون تقاضای زن مجاز به صدور حکم انتقال اموال زوج تا نصف دارایی به زوجه نخواهد بود.

    گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب

در چه مواردی شرط تنصیف دارایی اجرا نمی شود؟

عدم مطالبه زنان
طلاق از طرف زوجه
طلاق زوجه توسط مرد به دلیل سو رفتار زن
عدم اطلاع از دارایی زوج
انصراف زوج از دعوای طلاق در صورت مطالبه اجرای شرط انتقال تا نصف دارایی از ناحیه زوجه

در اجرای شرط تنصیف دارایی ، تا چه میزان از اموال مرد به زن داده می شود؟

میزان درصدی که برای زوجه در نظر گرفته می شود به نظر دادگاه بستگی دارد. دادگاه با توجه به وضعیت زوجه، میزان دارایی مرد، تعداد فرزندان، مدت زندگی مشترک و میزام نقش زن در کسب ابن اموال درصدی را تعیین نموده و به زوجه داده می شود. عبارت تا نصف دارایی نشان  می دهد که صرفا از نیم تا 50 درصد می تواند متغیر باشد و نمی توان بیش از پنجاه درصد را به زوجه واگذار نمود.

ادعای اعسار در خصوص شرط تنصیف دارایی

دعوای اعسار زمانی مطرح می شود که شخص بدهکار یا مدیون محکوم به پرداخت دینی باشد و به دلیل عدم توانایی مالی نتواند بدهی خود را پرداخت نماید. در این حالت،  وی می تواند با تقدیم دادخواست اعسار، عدم توانایی مالی خود را اثبات نموده و با نظر دادگاه دین وی تقسیط شود. در خصوص شرط نصف دارایی امکان اعسار از طرف زوج وجود ندارد. زیرا شرط نصف دارایی در خصوص اموالی است که در حین طلاق در مالکیت زوج وجود دارد و ادعای اعسار از طرف زوج مورد پذیرش قرار نمی گیرد. 
مشاوره حقوقی با وکیل گروه وکلای حقوق بشر
در صورت نیاز به وکیل با سابقه و متعهد می توانید با وکیل خانواده، طلاق، مهریه، نفقه،ثبتی، اداری و تجاری گروه وکلای حقوق بشر تماس بگیرید. گروه وکلای حقوق بشر با بهره مندی از  وکیل خوب ، متخصص و خبره علاوه بر علم بالا، تعهد و صداقت را سر لوحه خود قرار داده و در راستای موفقیت و پیروزی موکل گام بر می دارند.
جهت ارتباط با گروه وکلای حقوق بشر با تلفن گویای مجموعه تماس حاصل فرمائید تا کارشناسان مجموعه در کمترین زمان پاسخگوی شما باشند.

     گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب  

                                                         جهت اخذ مشاوره و هماهنگی، آیکون پلتفرم مربوطه را  کلیک نمایید

                                               گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – واتساپ    تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب - تلگرام     تماس با گروه وکلای حقوق بشر - وکیل خوب – اینستاگرام

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

​​​تلفن:
327 960 190 09
​​​​​​​723 960 190 09